Pagini

miercuri, 4 noiembrie 2015

Trafalet le răspunde celor care "vor spitale, nu catedrale". La demisie nimic-nimic?



Patriarhoțul Trafalet a spus, în cursul zilei de marți când a fost întrebat de ce nu a mers niciun preot la familiile celor îndurerați în urma incendiului de la clubul Colectiv, că tinerii ar trebuie să meargă la biserică, nu în cluburi. (Hai sictir Japița Dracului!!!).

"Gata, hai, gata... nuuu, nu mai judecăm acuma, am spus să nu mai judecăm pe nimeni, numai să ne rugăm pentru ei", a fost prima reacţie a Jegului BORât, întrebat cum vede criticile legate de absenţa bisericii din spaţiul public în ceea ce priveşte tragedia din clubul Colectiv.

Patriarhoțul Trafalet a plecat spre maşină sa, înconjurat de preoţi şi de ziarişti, comentând:
"Dacă te duci, zice că de ce vin preoţii, dacă nu vin, de ce nu vin. Asta este atitudinea OSTILĂ faţă de biserica, notaţi (Eu zic că e foarte bine... tinerii încep să înțeleagă acest lucru: biserica e CANCERUL SOCIETĂȚII ȘI NU AVEM NEVOIE DE AȘA CEVA!). Nu învăţaţi dvs. biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine ce e credinţă ortodoxă. Asta este!".

Spre deosebire de Mercedesul negru cu care se deplasa de obicei, Patriarhoțul Trafalet a venit la înmormântarea de marţi cu un van Volkswagen...!

Voma vorbelor lui au fost ascultate de aproape 30.000 de oameni. Aceștia au luat cu asalt Dealul Mitropoliei purtând plancarde cu sloganurile "18.000 de biserici, 425 de spitale”, ”Și stăm și ne uităm la frații noștri cum mor pe trotuare...", "56.000 de preoți si 48.000 de medici" sau "mor îngerii în spitale, dracii dansează în catedrale" și au scandat ”Vrem spitale, NU catedrale!”, „Ieşi afară, javră ordinară!” și au cerut DEMISIA Jegului BORât, Patriarhoțului Trafalet (era firesc, nu?), ce-și vărsase veninul BORât prin declarația lui. Totul a făcut parte din planul de protest al bucureștenilor ieșiți marți seara într-o acțiune impresionantă.