Pagini

joi, 26 noiembrie 2015

Toţi preoţii ar putea fi verificaţi de CNSAS! (Oare câți dintre ei belesc moaștele?)



Astăzi, 26 noiembrie, parlamentarul Remus Cernea, alături de alți şapte colegi deputați, a depus la Senat, ca primă Cameră sesizată, o inițiativă legislativă care prevede ca și ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum şi asimilaţii lor de la parohiile din ţară şi din străinătate, să poată fi verificați de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, nu exceptați de facto de la acest lucru așa cum se întâmplă acum.

Printr-un amendament la lege adoptat în 2008, preoții puteau fi verificați DOAR la cererea cultului din care fac parte iar acest lucru a dus la blocarea oricăror verificări.

„Este important să ne cunoaștem istoria iar responsabilitățile unor fapte mai puțin onorabile prin care unii prelați au colaborat cu organele represive ale regimului comunist să fie cunoscute de către opinia publică. Acest lucru va contribui pe termen mediu și lung într-o mult mai mare măsură la o credibilizare a bisericii decât încercarea de a ascunde adevărul”, spune Remus Cernea.

Fotografia are doar scop ilustrativ, nefiind vizate persoanele respective.



sursa: ziuaconstanta.ro