Pagini

marți, 17 noiembrie 2015

Pensionarii dotaţi cu dinam ca să producă energie electrică de câte ori îşi fac cruce



Cine s-ar fi aşteptat ca tocmai Bucureştiul să beneficieze de cel mai ecologic sistem de transport în comun din lume? Potrivit ultimului comunicat al RATB, flota de autobuze a Capitalei va putea curând funcţiona exclusiv cu ajutorul curentului electric dat de pensionari, care vor fi dotaţi cu un dinam la mâna dreaptă, producând energie de fiecare dată când îşi fac cruce.

Conform specialiştilor, un singur pensionar poate produce 500 waţi de energie electrică de câte ori autobuzul trece pe lângă o biserică. “În cazul celor foarte credincioşi, putem vorbi chiar de 2-3 kW din doar câteva cruci executate cu mişcări ample şi hotărâte. Înmulţiţi aceste cifre cu numărul pensionarilor care circulă zilnic cu autobuzul - câteva sute de mii - şi veţi constata că bătrânii cu dinam pot genera zilnic mai mult curent electric decât Porţile de Fier. Practic, nu doar autobuzele, ci întreg oraşul ar putea funcţiona pe bază de frică de dumnezeu.”

Primii pensionari cu dinam ar putea pune în mişcare autobuze şi tramvaie începând din ianuarie 2014.. “Dacă s-ar construi şi mai multe biserici pe traseele des frecventate de seniori, astfel încât aceştia să îşi facă cruce non-stop, nu doar ţara noastră, ci întreaga Europă ar putea deveni independentă energetic. Adio, gaze ruseşti, bun venit, curent duhovnicesc!”, a sugerat un expert în teologie electrică.


sursa: timesnewroman.ro