Pagini

marți, 10 noiembrie 2015

Degeaba și-a cerut ”scuze” Javra de Trafalet! ”Pe la spate” taie și spânzură!!!


Reacţia unei mici părţi a societăţii în zilele care au urmat incendiului de la Colectiv a fost de învinovăţire a victimelor pentru tragedie, deoarece ele ar fi atras această soartă teribilă pentru că ascultau muzică rock, pentru că frecventau cluburi sau pentru că sărbătoreau Halloween-ul.

Însă opiniile acestor persoane, au ajuns să fie susţinute inclusiv de unii preoţi, şi, mai mult, să fie predate copiilor la şcoală, în cadrul orei de Religie.

Astfel, elevii din mai multe şcoli din Capitală au aflat la ora de Religie că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi şi ascultau muzică rock. Pentru a fi mai convingător, profesorul de Religie Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, a distribuit elevilor inclusiv nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini.

„Vom încerca lămurirea unor aspecte mai puţin cunoscute ale muzicii rock, din dorinţa de a preveni, în special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultării muzicii rock”, începe unul din texte, intitulat „Muzica rock în viaţa tinerilor”.

Rockul ar promova o nouă religie
Textul mai arată că „propaganda care se face rockului face parte din planul de pregătire a unei noi ere în care toate religiile monoteiste să fie înlocuite cu religia unică, numită <>”. Asfel, „prin ascultarea muzicii rock intri sub acţiunea duhurilor necurate, eşti stăpânit de haos, de înclinarea spre violenţă şi sinucidere”.

Textul mai conţine citate care ar aparţine unor vedete rock, precum Paul McCartney, Mick Jagger sau John Lennon, ce ar demonstra că toţi au fost adepţi ai unui cult anticreştin. Textele mai sugerează că fanii acestui gen de muzică sunt în pericol. „Atenţie! Gândiţi-vă înainte de a imita pe idolii voştri că nimeni n-a câştigat din aceasta. Cei mai mulţi n-au idee despre aceste pericole. Dacă ar şti ce-i aşteaptă, n-ar asculta niciodată această muzică”.

Textele au fost publicate pe Facebook de bloggerul Paul Gabor, care povesteşte că i-au fost trimise de un elev de la acest liceu.

„După tragedia de la Club Colectiv, grija profesorilor de religie de la Colegiul A.D.Xenopol din Bucureşti este să explice elevilor cum e cu muzica rock şi influenţele satanice, distribuind aceste pagini. La orele de religie, elevii învaţă despre satanicii Eminem, Mick Jagger, Lady Gaga şi Beatles. Vă rog, printre proteste de stradă şi lozinci antipoliticieni, să citiţi şi să vă cruciţi. Cu asta se ocupă învăţământul de azi. Ştiu, de mâine va fi război la ore. Rock'n'roll. Aştept veşti despre orice gen de reacţie negativă din partea colectivului didactic”, a scris bloggerul.

„Dumnezeule, chiar toată lumea a înnebunit? Şi părinţii nu s-au dus peste profesorii de religie? Ce legătură are credinţa cu ce se întâmplă acum? Anul trecut când s-a pus problema religiei şi nu am vrut să semnez, profesoara i-a spus fetei mele că oricum la mine se aştepta, pentru că oricum sunt atee”, a comentat despre caz o internaută.

Directoarea: „Este inadmisibil”
De altfel, Mihaela Iacoban, directoarea colegiului, susţine că a aflat despre existenţa acestui material de curs chiar de la mama unei eleve din clasa a IX-a, revoltată de ce învaţă fiica ei la şcoală. „Când ştii ce momente trăim acum cu toţii este inadmisibil. Cel mai important la ora de Religie este să formăm caracterul, să le fixăm copiilor principii sănătoase de viaţă, apoi să vorbim despre rugăciuni şi altele”, consideră Mihaela Iacoban.

Textele ar prezenta poziţia Patriarhiei
Confruntat de directoare, profesorul de Religie a spus că n-a făcut altceva decât să prezinte punctul de vedere al Patriarhiei. „Profesorul le-a spus copiilor că le-a scris el, iar mie mi-a spus că este punctul de vedere al Patriarhiei. Voi discuta cu inspectorul de Religie pentru o evaluare a activităţii acestui profesor”, a spus directoarea.

Ea a mai explicat că situaţia este cu atât mai delicată cu cât două eleve din cadrul colegiului se numără printre victimele de la Colectiv. „Avem o fată în stare gravă, care a fost transferată în Marea Britanie şi alta care s-a întors azi (n.r. luni) la şcoală. Starea de sănătate este bună, n-a suferit arsuri, dar am vorbit cu ea şi este foarte tulburată”, a spus Mihaela Iacoban.

„Ce-ar fi făcut Fecioara Maria?”
Cazul de la Colegiul „A.D. Xenopol” nu este unul izolat. Şi elevii de la alte şcoli din Capitală s-au plâns de atitudinea profesorilor de Religie cu privire la tragedia de la Colectiv. Adrian Văncică, cunoscut pentru rolul lui Celentano din serialul „Las Fierbinţi“, a semnalat pe Facebook un caz similar petrecut la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“, din Capitală. Actorul scrie pe reţeaua de socializare că unul dintre profesorii care predă Religie i-a pus pe copii să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să se gândească ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la protestele din Bucureşti.

„E plin de idioţi pe lumea asta. Hai să vă spun una tare, reală 100%: am un nepot, elev la Vianu. Un domn Ioan Prunoiu, care predă religia, le-a dat (n.r. - elevilor) test cu două întrebări:
1.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi primit o invitaţie în club Colectiv?
2.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi fost invitată la un marş împotriva Guvernului?
Dacă în urma acestei postări nepotul meu va fi persecutat didactic de imbecilul ăsta, îl strâng de gât cu mana mea. Creştineşte“
, a scris Văncică pe Facebook.

Contactată de ziarul „Adevărul”, conducerea colegiului a arătat că nu doreşte să se implice în problemă. „N-am de unde să ştiu ce face el la clasă, nu comentez”, a răspuns Corina Vinţ, directoarea Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, din Capitală.

„Un prof ciudat”
Totuşi, profesorul Leonard Ioan Prunoiu este cunoscut printre elevi pentru părerile sale „ferme“ despre vaccinare şi homosexualitate.

„Un prof tare ciudat. Mi se pare dus cu pluta, sincer“, „Nu ştiu dacă ce face el se numeşte «religie». Ne vorbeşte la oră numai despre prostituate, homosexuali, lezbiene şi alte prostii de-astea“, „Singurul profesor cu care m-am putut înţelege. Deşi este privit cu ironie de către elevii sceptici, eu consider că are nişte idei foarte interesante şi demne de ascultat“, „Are nişte idei prea radicale, dacă îi pui o întrebare nu îţi răspunde clar“, au scris foşti elevi ai profesorului, pe un forum online.

Un alt caz a fost înregistrat la Şcoala Centrală din Bucureşti, unde o profesoară a făcut mai multe comentarii nepotrivite, criticându-i pe cei care au ales să petreacă seara fatidică în club Colectiv şi făcând aluzie că ar fi fost pedepsiţi de Dumnezeu.

ISMB: „Sunt derapaje”
„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu este de acord cu astfel de derapaje. Este revoltător, să pună mâna pe pedagogie şi pe psihologie aceşti profesori. Este o încercare deosebită pentru întregul popor, care este zdruncinat. Fiecare profesor are dreptul la propriile opinii, dar la el acasă”, a declarat Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB.

Cu toate acestea, Horia Oniţă, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, susţine că aceste derapaje ale unor profesori nu reprezintă cazuri izolate, ci mai curând o problemă de sistem. „Vă spun că primesc zilnic mesaje de genul acesta, din toată ţara. Este feudalism ce se întâmplă în majoritatea şcolilor din România. CNE va lua demersurile necesare în acest sens”, a spus Horia Oniţă.


sursa: adevarul.ro