Pagini

vineri, 27 noiembrie 2015

Lege în Elveția: AMENZI USTURĂTOARE dacă femeile poartă burqa în PUBLIC...



Femeile care ies pe stradă îmbrăcate în burqa în Ticino, Elveția, riscă să primească o amendă de până la 10.000 de franci elvețieni (peste 9.000 de euro).

Este decizia administrației locale luata în urma unui referendum. Femeile musulmane nu vor avea astfel voie să poarte burqa atunci când merg în magazine, în restaurante sau în clădirile publice.

Conducerea locala a vrut să interzică și măștile purtate de protestatari, însă legea a rămas valabilă doar în cazul veșmintelor musulmane.

Amenda minima este de 100 de franci, însă femeile pot fi penalizate și cu sume mult mai mari. Potrivit administrației locale, interdicția nu încalcă legea federală, însă încă nu se știe când va intra în vigoare. Aceasta sa va aplica și în cazul turiștilor care vizitează regiunea – aceștia vor fi informați la aeroport ca este ilegal ca oamenii să-și ascundă fața în interiorul statului.

Legea există și în Franța, unde femeile musulmane pot primi o amenda de până la 200 de euro dacă sunt văzute purtând burqa în spații publice.



sursa: evzro