Pagini

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

CTP despre Trafalet: ”Bossul BOR – un fariseu a pus monopol pe Dumnezeu”



Într-un text publicat pe Facebook cu titlul „Bo$$ul BOR – un fariseu a pus monopol pe Dumnezeu”, Cristian Tudor Popescu a criticat dur atitudinea Patriarhoțului Trafalet care le-a cerut iertare tinerilor.

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”. (n.r. - pe bune Javră?)

Bo$$ul BORâților n-are de ce să-și ceară iertare. Toate cuvintele ÎnaltPreaNesimțirii Sale au fost cât se poate de clare. Mai ales cele din primele 4 zile de după Auschwitz-ul din Colectiv, în număr de niciunul: mucles, nexam, pauză de masă – cum pot fi răstălmăcite cuvintele astea? Dar cele pe care a catadicsit să le rostească într-un târziu: Tinerii să vină la Biserică, nu la Club!?

Nu poți să-ți ceri iertare decât pentru o greșeală, cu voie sau fără de voie. Or, Întâistătătorul cu Antemergători n-a comis nicio greșeală, a exprimat o stare sufletească: puțin îmi pasă de voi, fie morți, fie vii! Eu am monopol pe Dumnezeu! Acum joacă sceneta „căinței”, ca un robot îmbrăcat în odăjdii, pentru că își dă seama că poate să piardă clienți la prăvălie. Răspunsul cel mai potrivit l-au dat miile de tineri care s-au rugat rostind „Tatăl nostru” în fața clubului Colectiv, nu în biserica proprietate privată a Bo$$ului BORât! - a scris jurnalistul.



sursa: ampress.ro