Pagini

joi, 24 martie 2016

Iohannis, atacat dur, după ce a discutat cu Erdogan despre MOSCHEEA din București



Președintele Klaus Iohannis a devenit ținta unor atacuri în mediul online, după ce în cadrul vizitei sale oficiale de stat din Turcia, a avut o discuție cu omologul său turc despre construcția unei moschei la București.

Potrivit news.ro, președintele Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate „confirma” faza în care s-a ajuns în ceea ce priveşte moscheea de la Bucureşti.

„Chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii”, ar fi spus şeful statului.

După aceste precizări din partea celor doi șefi de stat, utilizatorii din mediul online au început să-l critice pe președintele Iohannis pe pagina acestuia de Facebook. ”V-am retras sprijinul… cu părere de rău. Motivul: refugiații și moscheea”, este unul dintre mesajele pe care Iohannis le-a primit pe Facebook, printre comentariile la filmarea postată cu sosirea în Turcia.

„Klaus Iohanis vei ajunge la groapa de gunoi a istoriei și vei fi judecat pentru trădarea poporului român.Blestem ziua când te-am votat atât eu cât și milioane de alți români! Ești un cancer al României!”, i-a transmis un utilizator pe Facebook.

„V-am retras sprijinul… cu părere de rău. Motivul, refugiații și moscheea. Dacă merg ca și creștin în Turcia în misiune, trebuie să mă duc pe ascuns, iar noi le oferim aprobarea unei moschei. Islamul e opusul creștinismului, ar trebui să știți. Noi vrem pace cu ei, nu îi urâm dar ne anulăm reciproc și nu va fi pace pt că nu vor ei. E un subiect sensibil”, îi scrie un alt utilizator.

„De ce Catedrala / Biserica Ortodoxa Româna , în Instambul nu se poate, dar Moschee în București DA? Care e raționamentul ? De ce majoritatea trebuie să fie supusă minorității? Nimeni nu neagă dreptul de liberă religie, dar de ce la noi da și la dumnealor NU? De ce nu e o reciprocitate?”, se întreabă o altă persoană pe Facebook.

Vă amintim faptul că proiectul unei Mari Moschei se află, de fapt, pe agenda discuţiilor diplomatice dintre România şi Turcia încă din anul 1990, însă discuțiile pe această temă s-au reaprins pe un ton polemic anul trecut, după ce fostul premier Victor Ponta s-a operat în Turcia.


sursa: voceatransilvaniei.ro