Pagini

miercuri, 2 martie 2016

Credeți că taxele BORâților pentru nuntă, înmormântare sau botez ar putea dispărea



Ca de obicei, tot ce se face ”contra” BORâților, e PRAF ÎN OCHI pentru pupătorii de oase de mort. BORâturile niciodată NU O SĂ ACCEPTE astfel de ”legi”, pentru că ei nu respectă niciodată nici o lege de nici un fel. Chit că e o lege a statului român, fie că e vorba de o lege universală a credincioșilor din lumea întreagă!

Pe masa de lucru a parlamentarilor se află un proiect de lege prin care românii ar putea fi exonerați de plata botezurilor, a cununiilor, a înmormântărilor și a altor servicii religioase pentru care acum se percepe o anumită taxă.

Concret, credincioșii care își achită contribuția anuală stabilită de parohia din care fac parte, nu vor mai scoate bani din buzunare, atunci când au nevoie de un alt serviciu religios, cum ar fi cununie, botez sau înmormântare.

”Cred că un credincios conștiincios care plătește regulat contribuția anuală la biserică, cea stabilită de parohia din care face parte, nu ar mai trebui să fie nevoit să dea și alți bani pentru alte servicii religioase. Este imoral să li se mai ia și alți bani de către aceeași instituție. Ar trebui să beneficieze gratuit de celelalte servicii religioase”, spune inițiatorul legii deputatul PNL Dragoș Gunia pentru Libertatea.

Concret, alesul spune că atunci când un credincios are nevoie de un serviciu religios, merge cu chitanța la biserică și are gratuit acel serviciu pe care-l solicită.
Dragoș Gunia spune că se vor plăti totuși taxe suplimentare la biserică (v-ați prins???) dacă enoriașul va cere servicii în plus, cum ar fi anumite aranjamente florale la botez sau nuntă, cor special sau mai mulți preoți decât sunt în parohia respectivă.



sursa: libertatea.ro