Pagini

joi, 15 octombrie 2015

Din gândirea lui Cristian Tudor Popescu...


Moaște de viitor

Cât a trăit, oamenii n-au bănuit că Sfânta Parascheva era o sfântă. S-a săvârșit din viață într-o zi de 14 octombrie, acum vreo 1.000 de ani. Când a fost deshumată, ca să fie îngropat un marinar, a fost găsită cum era, neputrezită.
Prețioasele ei moaște au fost achiziționate cu o căpiță de bani de domnitorul Vasile Lupu de la Patriarhia Ecumenică a Constantinopolelui și aduse la Iași. Stau acum la coadă la ele peste 100.000 de credincioși. Eu cred că așa se va întâmpla și cu niște sfinți ai zilelor noastre – vor fi canonizați, după ce îi descoperim în pământ nefezandați. Abia atunci ne vom da seama cât de mult valorează Fericitul Dragnea, Stâlpnicul Ponta, Iohannis Gură de Aur, Cuvioasa Udrea, Preacinstitul Băsescu.
Întrebarea este: care părți din hoiturile sfinte vor fi păstrate ca moaște?
Subsemnatul propun ca Fericitului Dragnea să i se preleveze o ureche, aceea cu care asculta raportările de la secțiile de votare la referendumul din 2012 și la cel desfășurat duminică. Dacă ai un mort în familie, vii cu el, îl atingi de urechea lui Dragnea și răposatul se va ridica, aidoma lui Lazăr, și va striga: „Doamne, Dumnezeul meu, vreau să votez!”.
Ochelarii Stâlpnicului Ponta, ochelarii prin care a trecut teza lui de doctor angelicus, or să facă minuni și mai mari: după ce îi țin o clipă la ochi, toți elevii și studenții care visează o diplomă all inclusive o vor obține pe loc.
De la Preaînaltul Iohannis Gură de Aur, propun să se rețină ceva cu totul nou: moașta vie. Doamna Iohannis va sta lângă racla de cleștar oversize și va putea fi atinsă de cei dornici să ajungă președintele României fără să miște un deget.
Nu un deget, ci toată mâna Preacinstitului Băsescu, aceea cu care a jurat pe Biblie că nu l-a lovit pe copil în plex și cu pumnul, trebuie pastramizată și prezervată cu grijă. Dacă dai mâna cu ea, poți să-ți bați copiii liniștit, ei nu vor simți nimic.
În sfârșit, în cazul Cuvioasei Elena Vidra e greu să mă decid: spuneți și dumneavoastră, ce anume din făptura ei dumnezeită ați prefera să pupați cu evlavie?



sursa: facebook.com