Pagini

miercuri, 14 octombrie 2015

Afacerile bisericii - Precum în cont aşa şi pe pământ (partea 1)



Când politicul îşi bagă coada în altar. Politica şi religia merg în România mână în mână, iar explicaţia e simplă şi susţinută chiar cu cifre. Cel mai recent sondaj, făcut acum o lună, arată că peste 95 la sută dintre noi credem în Dumnezeu. (OARE???)

În acelaşi timp, mai bine de jumătate dintre cei chestionaţi cred că un politician care nu are credinţă nu e potrivit pentru a ocupa o funcţie publică. Aşa că a devenit o imagine oarecum obişnuită ca din amvon, preoţii să-şi sfătuiască enoriaşii inclusiv cu cine să voteze, iar cei care ajung în elita politicii au grijă să se afişeze cât mai aproape de sfânta cruce. Şi an de an, din visteria statului pleacă spre biserici milioane de euro, care îşi pierd urma.

Biserica este folosită de stat că armă psihotronică împotriva poporului. Poporul, cu cât e mai sărac e mai incult şi mai uşor de manipulat. Statul ştie această problemă a bisericii şi a credincioşilor. În oraşele mici, politicianul care donează are impresia că da din buzunarul propriu şi pune presiune, pune presiune. ceea ce nu se întâmplă în Bucureşti. De la cel mai înalt nivel, credința a fost transformată în argument electoral și speculatã pană la limita decenței. Mai jos în ierarhie, politicienii și slujitorii Domnului leagã prietenii și în spatele camerei de luat vederi. Sau, mai ales în spatele ei.

La începutul lunii iunie, câțiva politicieni din Bistrița-Năsăud s-au gândit să-i mai spele din păcate într-un concediu "de rugăciune", la Moscova. Pelerinajul de lux, organizat de Mitropulitul Clujului, Andrei Andreicuț, s-a desfășurat în aceeași perioadă cu ziua națională a Rusiei.

Din grupul de credincincioși au făcut parte mai marii Mitropuliei Clujului, conducerea PSD Bistrița-Năsăud, câțiva primari și doi șefi de instituți. Credincioșii social-psihopați au luat la pas bisericile din Moscova și Sankt Petersburg și au sărbătorit ziua Rusiei, în Piața Roșie din Moscova. Un reprezentant al Bisericii a postat pe blog-ul personal momente din concediul petrecut la ruși. Un primar, care a însoțit soborul ales, s-a lăudat prin comună. Primarul spune că nu l-a ales Mitropulitul. Ci că s-a nimerit în prezența Înalt Preafuției Sale.

O campanie Observator Antena 1