Pagini

luni, 28 decembrie 2015

România, cunoaște-ți idioții! Episodul 1 – Iulian Capsali

Vreau însă să încep prin a spune că nu toți oamenii religioși sunt complet idioți. Mulți dintre ei sunt doar mediocri. Oameni simpli, cu înțelegere limitată, care nu se pot împăca cu faptul că viața nu vine cu instrucțiuni. Cu un plan. Că e absurdă și fără sens existent de la sine. Că moartea e finală și inevitabilă. Așa că au nevoie de o fabulă pe care să o folosească ca cârjă de care să-și sprijine înțelegerea limitată a lumii, ca să poată să existe fără să se sperie. Religioșii mediocri sunt benigni. În străfundul lor nu sunt 100% siguri că cârja lor e reală, așa că încearcă să nu o analizeze prea tare. Sau să o bage pe gât la alții. Pentru că treaba asta cu Dumnezeu, cu cât o judeci mai mult, cu atât mai subțire devine. Știu și ei asta, așa că stau cuminți.

În schimb religioșii imbecili sunt dăunători. Mult prea proști să aibă cel mai mic dubiu asupra chestiilor în care cred, religioșii imbecili insistă să bage pe gât cârja lor existențială infantilă și la alți oameni. Pentru că sunt siguri că ăla e adevărul adevărat. Și cu cât sunt mai mulți oameni de acord cu ei, cu atât sunt mai liniștiți în adevărul lor.

Astăzi, Iulian Capsali. Adică băiatul ăsta:



Fost candidat la europarlamentare anul trecut, Capsali e un creștinopat homofob retrograd care a profitat de faptul că din ce în ce mai mulți români sunt creștinopați homofobi retrograzi și au nevoie de un tip să-i reprezinte. Hei, cineva bagă bani în idiot, deci nu e doar un idiot oarecare.

Dar să vă arat un exemplu recent de cât de prost poate să fie un om. Că nu degeaba m-a tăiat acuma. Deci. O proastă supraviețuitoare din Colectiv l-a găsit brusc pe Dumnezeu, ca toți oamenii proști aflați într-o situație de criză. Că na, când ești prost, nu ai cum să accepți că viața nu e după merit și negocieri, și că lucrurile doar se întâmplă, așa că negociezi cu tot soiul de ființe invizibile, poate transformă viața dintr-o chestie incontrolabilă într-un film în care ești personajul principal.

Uitați-o cum se fasolește ca o vacă sinistră:



Ba mai mult, dând ochii peste cap și fâlfâind din gene peste gușă, dobiotaca afirmă că a supraviețuit că Dumnezeu are un plan cu ea pe aici. Cu mecla ei de proastă care se șterge la cur din spate în față și își cară căcat pe labii. Cu ea are Dumnezeu un plan.

Aici apare idiotul din titlu, Iulian Capsali, care, în faptul că o proastă aflată într-o situație de criză a început să se roage la povești nemuritoare a văzut o dovadă incontestabilă a existenței acelei povești nemuritoare. Și îl întreabă o tipă pe prost o chestie de bun simț. Ok, deci Dumnezeu avea un plan cu țăranca asta, dar cu ăia 60 care au murit nu prea. Cum explici asta, Iulian Capsali? Cum pula mea explici asta, oligofren sinistru și nociv care merită bătut cu o pulă de cal peste măsele până își pierde capacitatea de a vorbi, un real câștig pentru restul Universului?

Și aici vine răspunsul care m-a dat jos de pe scaun și m-a făcut să scriu textul ăsta. Stați bine jos? Așezați-vă bine, serios, că vine explicația retardului creștinopat:



AȚI ÎNȚELES? DECI UNIVERSUL NU E UN NONSENS CĂRUIA NU-I PASĂ DE VIAȚA TA, PREDISPUSĂ LA ACCIDENTE STUPIDE ȘI CARE SE TERMINĂ INEVITABIL ÎN CRĂPAT. E CU PLANURI. BĂRBOSUL SUPREM ARE PLANURI. ĂIA 60 N-AU MURIT AȘA, DE-AMPULEA, PENTRU CĂ NIȘTE PROȘTI NU ȘI-AU FĂCUT TREABA ȘI PENTRU CĂ VIAȚA E PERICULOASĂ. E PARTE DIN PLAN. VOIA BĂRBOSUL SĂ-ȘI MUTE MOBILA PRIN CASĂ ȘI AVEA NEVOIE DE 60 DE TINERI CARE AU ACUM O TREABĂ DE FĂCUT ÎN CEALALTĂ VIAȚĂ. ĂIA NU-S MORȚI DE TOT ȘI DISPĂRUȚI DIN EXISTENȚĂ, CA CONȘTIINȚĂ VIE. DOAR AU O TREABĂ ÎN ALTĂ PARTE.

Repet. Ăsta nu e un idiot sinistru oarecare. E un reprezentant al unui grup de idioți siniștri oarecare. A unei mase de imbecili notorii. A unei subspecii umane care se află printre noi și care, dacă tu mâine cazi într-o canalizare deschisă și îți împrăștii creierii pe o conductă, o să creadă că întâmplarea face parte din planul măreț al cârjei lor existențiale de oligofreni notorii.

Oare n-au ei o treabă de făcut în altă viață și îi reținem aiurea pe aici? Zic și eu, nu dau cu parul.

sursa: piticigratis.com