Pagini

marți, 8 decembrie 2015

Dacian Cioloş e criticat din toate părţile. Premierul primeşte lovitură după lovitură.


Dacian Cioloş e criticat din toate părţile. Premierul primeşte lovitură după lovitură. Ultima a venit de unde nu s-ar fi aşteptat niciodată. Oamenii i-au sărit în cap pe site-urile de socializare.

Premierul Dacian Cioloş a postat duminică la prânz pe pagina sa de Facebook tradiţionala urare de Sf. Nicolae către toţi românii care poartă numele sfântului. În scurt timp, zeci de fani au reacţionat cu un mesaj comun: tăiaţi banii bisericilor!

Oamenii au reacţionat rapid şi au criticat schimbarea poziţiei Guvernului în privinţa banilor daţi Bisericii de la buget.

"Această zi de sărbătoare să vă aducă numai bucurii și împliniri alături de cei dragi. La mulți ani cu gânduri bune de Sfântul Nicolae și tuturor celor care își serbează astăzi onomastica", este mesajul postat de Dacian Cioloş.

Postarea a primit zeci de răspunsuri de la români, în contextul disputei recente dintre Executiv şi Patriarhie pe tema finanţării Bisericii din bugetul de stat:

"Vă sugerez să nu vă mai schimbați decizile în mod radical, și evident, aici fac referite la fondurile alocate bisericilor. Degeaba vă lăudați că nu le mai oferiți nimic, iar peste două zile decideți că nu e bine ce faceți. Banuiesc că înainte să afirmați asta, v-ați gândit bine, așa că nu e loc de "A fost o decizie pripită", cauzele sunt altele", scrie Dani A.

"Aștept și impozitarea veniturilor și confiscarea averilor ilicite ale clericilor! Cu banii obținuți să se construiască spitale, școli și grădinițe", Dan F.

"D-le prim ministru vă rog să vă amintiți ce striga strada în privința banilor alocați de stat pentru biserica ortodoxă", Cristi R.

"Taiați fondurile pentru biserici. Suntem sătui de inutilitatea lor!!!", Aniela K

"A fost o zi superbă mai ales când s-a aflat că ai dat înapoi de frică în fața lui PFA Daniel și a BOR-ului și dai iarași bani pentru biserici. De aia am dat noi jos guvernul și am ieșit pe stradă, să continui tu să finanțezi biserici", Sebastian D

Premierul Cioloş a cedat în faţa Patriarhiei la doar 24 de ore după ce spusese că nu va mai finanţa culte.