Pagini

duminică, 27 decembrie 2015

Efectele postului se anulează dacă de Crăciun nu donezi pentru Catedrală!



O, ce veste îngrijorătoare pentru credincioşi! Patriarhoțul Trafalet îi atenţionează că riscă să piardă tot ce au agonisit spiritual în postul Crăciunului dacă nu manageriază corect situaţia şi material. Mai exact, Întâi Strângătorul BORât spune că postul trebuie obligatoriu dublat sau chiar triplat cu donaţii consistente pentru Catedrala Mânuirii Neamului. În caz contrar, se consideră blasfemie şi se anulează din oficiu orice efort prealabil de tipul abţinerii de la şaorma sau de la înjurăturile anti-FCSB.

„E ca şi cum ai purta o haină lungă, toată numai aur, dar pe cap ai doar nişte pârlite de perle; nu tu diamante, platină, nimic-nimic. Pari neterminat, te râde lumea pe stradă”, rosteşte Patriarhoțul o pildă explicativă. El acuză enoriaşii că s-au învăţat prost, mulţumindu-se doar să respecte restricţiile postului şi făcându-se a uita de mărinimie, mai ales cea financiară: „Toţi se bazează că dumnezeu e bun, e milostiv... şi profită de asta ca să-l facă la buzunare. Pe el îl mai păcăleşti, e naiv – cu tot respectul, că şi eu am păr alb ca al lui şi ştiu cum e la bătrâneţe. Dar pe mine nu mă duci de nas cu bancnota de 5 lei sau cu scuze puerile de tipul suntem săraci”, pune Trafalet piciorul în prag.

Pentru a asigura un cash flow eficient, Patriarhoțul oferă contribuabililor o perioadă de graţie şi bonusuri generoase. Astfel, donaţiile făcute până de Bobotează vor avea efect retroactiv, iar cele din zile speciale (25 decembrie sau sf. Vasile) vor conta ca dublul unei zile de post. „Totuşi, lumea să nu se culce pe-o ureche, căci nici o donaţie n-are efect dacă nu e însoţită la rându-i de o altă donaţie. Instant, în formă financiară sau în mod excepţional în natură, dacă vorbim de lingouri”, precizează Patriarhoțul.



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro