Pagini

joi, 27 august 2015

Țara în care Biserica e cea mai mare afacere... e o țară de idioți irecuperabili



Păi îți meriți soarta, popor român!

Am citit cu toții ce s-a scris în ziarul Gândul:

Patriarhia Română şi eparhiile sale au declarat anul trecut la Ministerul de Finanţe profituri totale de aproape 7,5 milioane de euro, bani înregistraţi în contabilitate ca excedent, pentru că structurile Bisericii Ortodoxe Române sunt entităţi juridice fără scop patrimonial. Cea mai bănoasă eparhie a BOR este Arhiepiscopia Bucureştilor, cu un profit pe 2014 de 1,67 milioane euro, urmată de Mitropolia Moldovei, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi de Arhiepiscopia Timişoarei.

Gata, s-a dus pe copcă mitul că bucureștenii ar fi băieți deștepți. Pe dracu! Topul profitului BOR este de fapt topul tâmpeniei românești. De ce? Păi, s-o luăm logic: tu, ca român, te smiorcăi că trăiești prost. OK. Milioane de români pleacă din țară, pentru că s-au săturat cu toții și de micimea salariilor. OK.

Și tu ce faci, băi române, patriot rămas în România? Te apuci de o afacere, să-ți crească banii? Nu. Pui mâna pe topor, să-i umpli de sânge pe parlamentarii care te fură? Nu. Te miști cumva, oricum, ca să trăiești mai bine? Nu.

Te pui frumușel în genunchi, și începi să săruți poala popii, să mai pupi și ceva oase de mort, ceva icoane pline de bale de la babe bolnave de boli irecuparabile, icoane care numai minuni nu fac, și până la urmă ajungi să îi dai aproape tot salariul ăla nenorocit al tău unui bărbos în straie negre ce put a tămâie, în speranța că așa, o să te ajute dumnezeu să-ți pice din cer, pe de-a moaca, o troacă de bani.

Sincer, în locul lui dumnezeu, eu ți-aș lua banii într-o secundă și m-aș prăpădi de râs – de cât de prost ești băi române. Dar nu cred că trebuie să fiu eu în locul acestui nimeni. Bărboșii în negru oricum fac asta în fiecare zi, știind sigur că a doua zi vin alți fraieri pentru același lucru!

Iar patriarhoțul Daniel exact asta face: ia banii fraierilor, îi miruiește (sau ce pula mea le face) și după aia se pune la masă cu PSD-ul, cu PNL-ul, cu UNPR-ul, și chiar și cu UDMR-ul și mănâncă pe săturate.

McDonalds, marea corporație multinațională pe care comuniștii o urăsc cu spume, a făcut anul trecut un profit de numai 3,7 milioane de euro! Jumătate cât BOR! Nu crezi? Citește aici!

Și stați că nu e tot: McDonald’s plătește ~4.000 de angajați, a investit în România 156 de milioane de euro și mai ales ÎȘI PLĂTEȘTE CORECT IMPOZITELE!

În timp ce Biserica nu plătește 1 (un) leu impozit – din contra, primește bani în fiecare an de la buget. Ca e pe bază de doamne-doamne și de a pune prostimea să voteze cu cine ”trebuie”.

Ai dracului capitaliști lacomi, nu-i așa? Voi ăștia, cu doamne-doamne, vă gândiți numai la cele sfinte, și uite că vă ajută cel de sus să-i întreceți la afaceri.

Banul nu mai e ochiul dracului. Acuma e ochiul lui dumnezeu!