Pagini

miercuri, 26 august 2015

BOR susţine că este atacată din invidie pentru talentul în afaceri al BisericiiUnde ați mai văzut atâta tupeu și nesimțire? Unde se crede această instituție BORâtă? Cum poate să afirme acest Jegos bărbos, adică PreaFericitulMaiMultDecâtTrebuie... Nea Trafalet, că susține financiar cu peste 20 de milioane de euro anual programe socio-medicale și educaționale (cabinete medicale, cabinete de consultanță, cămine și centre pentru bătrâni, copii și alte persoane defavorizate, grădinițe)? Cum poate să-i treacă prin capul lui de securist bășit, că are un management performant?
Jegosul Patriarhoțul Trafalet... NU PLĂTEȘTE IMPOZITE, NU PLĂTEȘTE TAXE, COLECTEAZĂ BANI NEMERITAȚI DE LA STAT (a se vedea Catedrala Muirii Neamului și alte sute și sute de biserici ridicate pe banii noștri), NU DĂ SOCOTEALĂ PENTRU NICI O ACTIVITATE COMERCIALĂ (și sunt cu sutele...) CE NORMAL AR TREBUI FISCALIZATE, NU TRECUTE CU VEDEREA ȘI LĂSATE SĂ FACĂ EVAZIUNEA EVAZIUNILOR DIN ROMÂNIA!
Cu o astfel de ”protecție” guvernamentală, orice rahat de firmă ar avea profit... și s-ar lăuda cu management performant!

BOR a emis un comunicat de presă în care acuză presa că atacă Biserica din invidie şi pentru că slujeşte interese străine.

„Biserica Ortodoxă Română, fiind autocefală, cu centrul de conducere în România, apărătoare a identităţii şi unităţii naţionale, spre deosebire de alte culte din România, despre veniturile şi proprietăţile cărora nu se scrie niciodată nimic, nu este susţinută financiar sau politic de vreo confesiune religioasă sau organizaţie creştină din străinătate. Aceasta explică, în mare măsură, şi faptul de ce ea este permanent ţinta atacurilor comandate din presa românească”, se arată în comunicatul Patriarhoției.

Aceasta susţine că o costă peste 20 de milioane de euro anual să susţină operele sale filantropice: „Faptul că Biserica Ortodoxă Română este bine organizată şi are capacitatea de a-şi administra eficient proprietăţile trebuie apreciat şi promovat, iar nu invidiat şi denigrat. Cele aproximativ 800 de instituţii şi programe socio-medicale şi educaţionale (cabinete medicale, cabinete de consultanţă, cămine şi centre pentru bătrâni, copii şi alte persoane defavorizate, grădiniţe etc.), pentru susţinerea cărora anul trecut (2014) eparhiile Patriarhiei Române au cheltuit peste 87.000.000 lei, sunt susţinute în imensa lor majoritate tocmai din veniturile obţinute corect şi transparent de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române”

„Presiunea mediatică pentru o eventuală impozitare a veniturilor Bisericii are ca scop o diminuare a susţinerii activităţilor social-educaționale şi social-filantropice ale acesteia şi o diminuare a rolului Bisericii Ortodoxe Române în societate. Biserica este deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor ei dacă această discuţie este abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării tuturor proprietăților bisericeşti confiscate de Statul român, astfel încât Biserica să poată dispune de resursele necesare pentru întreţinere şi pentru susţinerea operei ei social-filantropice. Până în prezent a fost retrocedată Bisericii Ortodoxe Române numai o mică parte din proprietățile sale confiscate de regimul comunist. În concluzie, proprietățile şi veniturile bisericeşti sunt astăzi folosite pentru susținerea multiplelor activităţi derulate de Biserică în societatea românească”, se mai arată în comunicatul BORâturii.


sursa: bn24.ro