Pagini

miercuri, 27 mai 2015

Un preot din Franța este acuzat că a violat mai multe fete din România


Preotul francez în vârstă de 66 de ani Jean-Dominique Lefèvre este judecat zilele acestea în Saône-et-Loire pentru agresiune sexuală și viol. Printre victimele sale s-ar fi aflat mai multe românce, dar și franțuzoaice. Clericul a recunoscut o parte dintre acuzații, dar pe cele mai grave dintre ele le-a negat.

Un cleric din congregaţia Sfântul Ioan este judecat în Saône-et-Loire pentru agresiuni sexuale împotriva unor fete din Franţa şi România, precum și de violarea unei minore şi a unei femei în vârstă de 33 de ani.

Jean-Dominique Lefèvre a recunoscut toate agresiunile sexuale care i-au fost imputate în perioada 1991-1999 împotriva a cinci fete în Franţa şi România, însă a contestat că a violat o româncă, precum şi o femeie în vârstă de 33 de ani în 2007.

În perioada 1992-1996, Jean-Dominique Lefèvre a fost trimis în misiune în România, unde a predat catehismul catolic şi a vizitat copii bolnavi într-un spital. El a cunoscut atunci o fată în vârstă de 12 ani, care îl acuză de viol şi susţine că a fost martora unor agresiuni sexuale asupra unor fete spitalizate.

"N-am violat-o niciodată", susține clericul, însă a mărturisit atingerea sexuală a fetei în cinci ocazii şi mângâierea altor copii într-un spital din Bucureşti.

sursa: ziuanews.ro