Pagini

joi, 14 mai 2015

Cât plătesc proștii pentru viaţa de nabab a BORâtului preasfințit Corneliu Bârlădeanu



Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor. Cel mai mare bir impus e cel pe pomelnice, cu preţ prestabilit

Pe 12 mai, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu şi-a făcut apariţia la Protopopiatul Bârlad cu un SUV de zeci de mii de euro marca Volkswagen, cu şofer personal şi un aghiotant în sutană care a avut grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii veniţi să-i înmâneze personal un memoriu.

Aproximativ 20 de enoriaşi ai bisericii “Sfântul Spiridon” Bârlad, majoritatea pensionari (că doar idioți ca ei mai cred în căcaturile bisericești- n.r.), care au sperat să vorbească cu episcopul s-au arătat indignaţi de atitudinea acestuia. Credincioşii au venit să ceară să le fie adus înapoi preotul Sorin Chirvase înlăturat din parohie în postul Crăciunului 2014. După înlăturarea acestui preot, enoriaşilor li s-au impus adevărate biruri pentru a-şi pomeni morţii şi viii.



"De la Paştele Blajinilor până pe 21 noiembrie se pun pomelnice pentru morţi. Ni s-a cerut câte 100 de lei ca să primească pomelnicul. Dacă nu îl plăteam, nu îl citea. Preotul mi-a spus să vin şi sâmbăta şi duminica să plătesc pomelnic şi pentru vii şi pentru morţi. Am pensie de 600 de lei, nu am de unde să dau atâţia bani. Ei se lăfăie în maşini de lux, nu se gândesc la bieţii oameni", a spus indignată Constanţa Podoleanu, arătând către bolidul episcopului, dar şi a altor preoţi veniţi la întrunire.

Episcopul Corneliu Bârlădeanu i-a ignorat complet pe bătrânii nemulţiumiţi (și îndobitociți - n.r.) şi a coborât după ce un preot i-a deschis uşa, a trecut pe lângă copiii îmbrăcaţi în costume populare care îl aşteptau la intrare cu pâine şi sare. Nu a stat nicio secundă să-i binecuvânteze pe credincioşi ori să le asculte păsurile. Oamenii au rămas cu memoriul în mână şi şi-au exprima verbal nemulţumirile. Nu au lipsit huiduielile şi cuvintele grele: "huo", "hoţii", "daţi-ne bisericile înapoi" etc. Reporterul "Adevărul" s-a dus la biserica "Sf. Spiridon" şi a încercat să plătească un pomelnic în numele unei bătrâne neputincioase. Bărbatul de curte, care tocmai se pregătea să încuie poarta bisericii, a confirmat că se aplică tarife prestabilite: “Depinde ce pomelnic vreţi să fie citit, de vii, de morţi, pe ce perioadă. Pentru 40 de zile costă 40 de lei. Pentru un an, preţul pomelnicului e de 100 lei”.

"Dă-i 20.000 de euro şpagă episcopului"

Preotul Sorin Chirvase s-a spovedit în faţa enoriaşilor pe 16 noiembrie, dată la care a ţinut ultima slujbă în biserica "Sf. Spiridon". Acesta le-a spus credincioşilor că a fost mutat la o parohie îndepărtată, la ţară, pentru că datorează Episcopiei 25.000 lei: "Aceste datorii provin de la cărţile religioase care ne sunt băgate pe gât să le vindem, de la calendarele nevândute, de la Sfintele Vase şi Evanghelia care ne-au fost date de Episcopie, peste cele pe care le aveam deja, şi ni s-au cerut 150 de milioane de lei pe ele.Vreau să vă spun de unde provine datoria mea. Fiecare parohie trebuie să plătească 1.000 de calendare, cu 15 lei calendarul. Vă daţi seama că sunt 150 de milioane până pe 10 ianuarie?".

Tot în cadrul spovedaniei din postul Crăciunului, părinteel Chirvase le-a mărturisit oamenilor cât a avut de suferit în cursul anilor: "Vă spun ceva ce n-am spus la nimeni - părintele protopop (n.r. Vasile Lăriu) i-a spus tatălui meu, Ioan Chirvase, care a fost preot tot în această biserică: N-a avut acei bani şi a fost trimis urgent la pensie. S-a îmbolnăvit de inimă, mama a ajuns la Psihiatrie, eu m-am îmbolnăvit de diabet, fac insulină".

E CLAR, NU? Și încă idioții ăia de cre(ș)tini mai cred în Jegoșii BORâți și încă le mai pupă mâna și sutana aia împuțită de fum de tămâie...!
Că nu se-nvață minte niciodată...!


sursa: adevarul.ro