Pagini

duminică, 10 mai 2015

Marș înapoi în Evul Mediu, preasfinți cretini BORâți!

Suntem un stat laic, suntem un stat laic, suntem un stat laic…”.
E mantra pe care ar trebui să o recite, din când în când, orice iubitor al libertății, orice om pentru care libertatea de gândire și de expresie sunt importante. Suntem un stat laic, avem drepturi garantate prin Constituție. Mda. Suntem pe pizda mă-sii și avem din pizda mă-sii.

Pe 8 mai, Vlad Petreanu atrăgea atenția că o pictură murală din buricul Bucureștiului ar urma să fie ștearsă, la cererea bisericii, pe care, chipurile, o cam deranja vizual și canonic. Metropotam furniza aceeași informație în data de 4 mai. Asta e pictura “Sfântul Gheorghe și Dragonul Jucăuș”, realizată de Obie Platon, Irlo și Kero, pictură care, conform informațiilor, urma să fie ștearsă/acoperită pe 11 mai.

Ei bine, pictura a fost deja acoperită cu vopsea. Poate pentru că, după viralizarea articolului lui Vlad, se așteptau ca pe 11 mai să se strângă lumea ca să împiedice barbaria. Așa că s-au grăbit, au devansat termenul, iar duminică, enoriașii care vor veni la slujba de la biserica Sfântu Gheorghe nu vor mai fi deranjați de artă.



Cum spuneam, suntem un stat laic pe pizda mă-sii. Un stat în care biserica poate face ce vrea ea cu o operă de artă care nu-i convine, a încetat să mai fie un stat laic de multă vreme. Un stat în care preoții cu grade mai mici sau mai mari în ierarhia bisericească pot determina acoperirea unor picturi, pot cere cenzurarea unor emisiuni de televiziune sau a unor publicații nu mai are din laicitate și constituționalitate decât iluzia.

Plătim salariile preoților, ale clopotarilor, dascălilor și țârcovnicilor în proporție de minim 60%. Salariile mari, ale conducătorilor bisericii, sunt plătite de noi integral. Mai mult, le plătim și dările către stat aferente respectivelor sume. Deși biserica pretinde că dările către stat le plătește ea, nu este adevărat. Secretarul de Stat pentru Culte, domnul Victor Opaschi, a confirmat pentru Cațavencii că sumele alocate de stat pentru plata clerului și a personalului celrical conțin și dările datorate statului. Biserica spune că facem asta pentru că așa s-au înțeles ei cu Alexandru Ioan Cuza, atunci când acesta a secularizat averile mănăștirești, care reprezentau 25% din suprafața Principatelor Unite. Este o minciună, iar plata salariilor popilor de către stat nu a fost reglementată decât la multă vreme după secularizarea, la începutul secolului XX.

Pe lângă salarii, guvernul alocă anual zeci de milioane pentru reparația și construcția de biserici. BOR nu plătește impozite și taxe ca orice altă entitate juridică de pe teritoriul României. Pentru că e scutită. BOR nu eliberează bon fiscal, iar inspectorii antifraudă ai ANAF nu se grăbesc să descindă în biserici și să le închidă, așa cum procedează cu alte afaceri care nu respectă legea. BOR construiește biserici în parcuri, fără a avea autorizație de construcție, și refuză să respecte o decizie definitivă a justiției în urma căreia biserica respectivă ar trebui demolată.

Biserica cere și primește de la Consiliile Județene și de la primării bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Uneori primește și fără să mai ceară, în baza cererii anterioare.

Pentru manualele de religie după care se învață în școli această disciplină facultativă, aprobarea bisericii este esențială, cea a Ministerului Educației facultativă.

Deși, teoretic, BOR este doar o persoană juridică de drept privat, ea se comportă ca un stat în stat.

Iar acum BOR a ajuns să cenzureze picturi murale, picturi care se află în spații publice, nu în spații care aparțin bisericii. BOR ordonă, iar statul laic se conformează și execută.
Ce urmează? Care sunt următorii pași pe care trebuie să-i facem pentru a ne întoarce în Evul Mediu teocratic? Când și unde va arde BOR primele cărți care nu-i convin? Care dintre emisiunile de televiziune în care sunt criticate obiceiurile preoților vor fi scoase primele de pe post? Ce publicații vor fi interzise pentru că nu acceptă ideea că ne trasnformăm încet-încet în republică ortodoxă? Care dintre autorii de texte anticlericale (atenție, anticlericale, nu antireligioase) vor fi excomunicați și, eventual, propuși spre perpelire pe rug?
Când, în sfârșit, își va suma BOR conducerea țării și când va interzice științele, înlocuindu-le cu povești despre prieteni imaginari?
Sau, mai degrabă, când ne vom trezi noi și vom pune punct acestor abuzuri, inacceptabile într-o țară de secol XXI? Când vom spune “Stop!”, când ne vom “lua țara înapoi” de la ăștia și când, cu sau fără voia lor, îi vom trimite acolo unde le este locul, în Evul Mediu, în cotețele din care, cu tenacitate, se întorc mereu spre a ucide civilizația?



Sursa: www.pah.ro