Pagini

vineri, 29 mai 2015

Culmea! Un Stareț cercetat sub control judiciar pentru că a lovit mai mulți enoriași...!


Ioan Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana din județul Argeș, este cercetat sub control judiciar, după ce, în 2013, a lovit mai mulți enoriași aflați în biserică. Printre aceștia, și un bebeluș de o lună.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au dispus, în 28 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale față de stareț pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de purtare abuzivă. Este vorba despre întrebuințare de expresii jignitoare față de o persoană, patru infracțiuni de purtare abuzivă în sensul amenințării, lovirii sau altor violențe comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu și o infracțiune de distrugere, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Păi măi autorități nerecunoscătoare... păi dacă nenorociții ăia de enoriași NU AU MAI COTIZAT LA BISERICĂ DE VREO DOI-TREI ANI! Păi nu le-a făcut bine Jegosul? NU?

Conform Codului Penal, întrebuințarea de expresii jignitoare față de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu se pedepsește cu închisoare de la o lună la șase luni sau cu amendă, iar în cazul amenințării sau lovirii, cuantumul pedepsei se majorează cu o treime, scrie digi24.ro. În cazul infracțiunii de distrugere, pedeapsa poate fi închisoarea de la o lună la trei ani sau amendă.