Pagini

luni, 4 mai 2015

Încă un Miracol în Vaslui! O icoană a sfântului Babanu' a început să lăcrimeze alcool



De trei zile, vasluienii sunt și cei mai fericiți dintre români, nu doar cei mai beți sau incestuoși dintre români. Responsabilă pentru bunăvoia vasluienilor este o icoană a celui mai iubit sfânt din județ, „sfântul Babanu' ”, care de 3 zile lăcrimează fără oprire alcool pur. Miracolul este cu atât mai mare cu cât avem de-a face cu prima icoană făcătoare de alcool din istoria omenirii.

În sfânta zi de 1 Mai, când în Vaslui sărbătorim că vremea ne permite să bem și afară, în aer liber, nu doar în crâșmă, am mers să închinăm un pahar în fața icoanei sfântului Babanu' ”, povestește localnicul Ghiocel Asimionesei. ”Când, dintr-o dată, am simțit miros de alcool de calitate, diferit de poșirca din paharele noastre. Am ridicat privirea și am văzut minunea: sfântul Babanu' lăcrima alcool de cea mai bună calitate.”

Evident, s-au găsit și vasluieni care să se declare nemulțumiți de icoană, pe motiv că nu lăcrimează suficient alcool. Unul dintre ei chiar a început să-l înjure de mamă pe sfântul Babanu, în speranța că îl va face să plângă în hohote și va obține mai mult alcool, dar fără nici un rezultat.



sursa: timesnewroman.ro