Pagini

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

E bine să știți aceste lucruri...



Corupții ne sfidează cu sfânta lor ipocrizie. Pomeni și slujbe electorale din bani publici. Mită electorală din Fondul de Rezervă al Guvernului.
Cadouri pentru BOR prin Ordonanțe de Urgențe ținute secrete. Înstrăinarea completă sau cesionarea pe 50-100 de ani a unor terenuri și clădiri din patrimoniul statului, adică al meu, al tău, al nostru: păduri, lacuri, hoteluri, restaurante șamd. Colac peste pupăză, Ponta ne-a zis să muncim mai mult ca să plătim și salariile celor 19 mii de cântăreți bisericești.

Bisericism, privilegii și nelegiuiri, atât am văzut în ”echipa lui de politicieni și preoți”. Ponta ne-a arătat clar că nu respectă nici cele mai elementare legi ale statului laic. El dorește o biserică de stat (care să lucreze pentru partid în campaniile electorale) și a demonstrat că, pentru favorizarea acesteia, poate încălca și statul de drept. Suntem seculariști, iar el de doi ani de zile, de când a prins puterea, și-a bătut joc de drepturile noastre. Și ca să nu folosesc cuvinte licențioase, atât mai zic: Ponta, persona non grata.

Avem o colecție cu politicieni ”non grata” de ”toate culorile”, aici: http://fb.com/611588765522147/ & http://fb.com/850394618308226/
Notă: E și Băsescu acolo!

Vă reamintesc:
(1) OFCR (Opriți Finanțarea Cultelor Religioase) este o mișcare secularistă și independentă, neafiliată vreunui partid politic sau vreunei organizații non-profit. Susținătorii OFCR au diferite convingeri religioase sau nereligioase, politice și filozofice, dar au un angajament comun: militează pentru o separare veritabilă între biserică și stat.
(2) Drepturile UE/Libertăți Civile: ”Secularismul este cel mai bun mijloc de a asigura egalitatea între religii și între credincioși și necredincioși.” - http://morometia.ro/ofcr/despre/

SURSELE TEXTELOR DIN COLAJ:
1. Să începem cu declarațiile Mult Prea Fericitului Ipocrit Daniel care ne dă lecții de smerenie purtând haine și cruci de 25.000 de lei, vezi detalii aici: http://morometia.ro/ofcr/?p=1701. Mai are puțin și ne bate cu lingoul de aur și cu servieta de bani, zbierând: ”Să nu purtați aur! Banii n-aduc fericirea!” E incredibilă ipocrizia lui!

Citez exact și complet declarațiile Patriarhului Daniel:
* "Banul, plăcerea şi puterea sunt idolii societăţii secularizate, consumiste şi tot mai individualiste, care-i deturnează azi pe mulţi oameni de la căutarea valorilor spirituale profunde ale vieţii în comuniune de iubire cu Dumnezeu, exprimată în rugăciune, şi cu oamenii, în fapte bune. Omul secularizat a pierdut practica rugăciunii ca izvor de bucurie şi de iubire statornică în familie, în prietenie şi în societate".
* "În societatea de consum din zilele noastre, marcată tot mai mult de o mentalitate care orientează copiii, adolescenţii şi tinerii spre senzaţionalul artificial şi profitul material, este esenţială cultivarea unei educaţii credibile axată pe luminile călăuzitoare ale vieţii, atât la nivel personal, cât şi la nivel comunitar".
Sursa: Digi24: http://goo.gl/zsHDOV

Preafericitul Daniel nu știe că e filmat cu camera ascunsă și face următoarea declarație: ”590.000 de euro, 3 hectare, 4-5 case, la lac. Deci un hectar din trei este numai în locație cu apă pentru pescuit. Cu podețe, cu... Adică, ce să vă spun? Foarte frumos! Dai un ban, dar cumperi ceva frumos.
Sursa video: http://fb.com/793551900659165

2. Guvernul dă din Fondul de rezervă 2 milioane de lei pentru Mănăstirea Nicula unde Ponta a sărbătorit Sfânta Maria. În calitate de candidat la prezidenţiale, premierul Victor Ponta încearcă îşi construieşte discursul electoral mizând pe biserică şi nu lipseşte de la sărbătorile religioase importante. Ultima oară, de Sfânta Maria, Ponta a bătut ţara pentru a participa la trei slujbe la mănăstirile Cacica, Putna şi Nicula.
Sursa: Gândul: http://goo.gl/qQXazb & OFCR: http://fb.com/926161024064918/

3. Pomană pentru BOR: Guvernul alocă 2.000.000 (două milioane) de lei pentru construirea Catedralei „Sf. Filofteia“ din Curtea de Argeş. Decizia a fost luată miercuri, prin hotărâre de Guvern, fără a fi anunţată însă printre actele care au fost adoptate în şedinţa Executivului, scrie Mediafax.ro. Executivul a alocat şi la sfârşitul lunii august, tot din Fondul de rezervă, suma de 6 milioane de lei pentru a fi împărţită în mod egal între Centrul Eparhial Iaşi, Mănăstirea Nicula şi Mănăstirea Tismana.
Sursa: Adevărul: http://goo.gl/ucmlDX

4. Cadoul candidatului Ponta pentru 19.000 de cântăreţi bisericeşti: o ordonanţă de urgenţă aprobată în secret. La două zile după lansarea oficială a candidaturii pentru funcţia de preşedinte al României, cu tema apartenenţei sale la religia ortodoxă în prim-plan, premierul Victor Ponta a semnat o ordonanţă de urgenţă prin care aproape 19.000 de cântăreţi în biserici sunt repuşi pe statele de plată ale Consiliilor Judeţene în condiţiile în care erau, potrivit Guvernului, la un pas de concediere.
Sursa: http://fb.com/913067248707629/

5. Cutia milei guvernamentale. Ultimele 2,3 milioane de euro din Fondul de rezervă al lui Ponta au fost trimise bisericilor. Deşi promisese ultimii bani din Fondul de rezervă al Guvernului primarilor, premierul Victor Ponta a împărţit, în final, cele 25 de milioane de lei pe care le mai ţinea în buget pentru situaţii de urgenţă între aleşii locali şi biserici. Aşa se face că ultimele 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) din cele 557 pe care premierul le-a avut la dispoziţie anul acesta în Fondul de rezervă au ajuns în ultima şedinţă de Guvern la Secretariatul pentru Culte prin care statul a finanţat în ultimii ani atât bisericile de cartier, cât şi Catedrala Mântuirii Neamului. Alocarea s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern care nu a fost anunţată public nici în faza de proiect, nici măcar după adoptare, însă a fost publicată în Monitorul Oficial cu prioritate în aceeaşi zi, pe 23 decembrie.
Sursa: http://fb.com/776045525743136/

6. BOR primește mereu cadouri (clădiri) de la stat și cam toate terenurile pe care se construiesc biserici. A primit de la Guvernul Ponta și Complexul hotelier de la Covasna, tot prin ordonanță de urgență:
Sursa: http://fb.com/775363509144671/

7. Tot Guvernul Ponta a făcut cadou BOR-ului și Tabăra Tismana, cu o valoare de inventar de 424.416 lei.
Sursa: http://fb.com/751972578150431/

8. Finanțarea campaniilor electorale din bani publici înseamnă corupție!
Sursa: România Curată: http://goo.gl/IRHl7Z & http://goo.gl/IFQren

Sursa: Opriți Finanțarea Cultelor Religioase