Pagini

duminică, 30 noiembrie 2014

Biserica înființează SPURD...!



Patriarhul Daniel a semnat astăzi actul de înfiinţare al SPURD, divizia mobilă a Bisericii, a cărei misiune e să intervină rapid în orice situaţie care necesită prezenţa unui echipaj de preoţi.

Zilnic, cetăţenii se confruntă cu fel şi fel de întâmplări nefericite. Când faci un accident pe şosea, salvarea vine aproape imediat, dar dacă eşti în stare foarte gravă? Cea mai apropiată biserică unde te poţi împărtăşi poate fi la kilometri întregi!”, a explicat Preafericitul.

Vorbim aici de situaţii extreme, dar sunt şi cazuri minore care necesită intervenţia colegilor mei. De exemplu, când cineva păcătuieşte şi are nevoie de iertare rapidă, sau când un cetăţean găseşte 10 lei pe jos şi îl străfulgeră gândul să-şi cumpere ceva în loc să-i doneze pentru Catedrala Neamului.

Potrivit unor surse oficiale, ambulanţele SPURD sunt produse în parteneriat cu Mercedes şi pot transporta până la 6 preoţi, 12 diaconi şi un cor de maici. “Trusa standard pentru intervenţii va conţine instrumente de bază precum busuiocul, cădelniţa, icoana şi o mână a Sf. Nicolae, plus o strană pliantă pentru enoriaşii netransportabili şi o cutie a milei automată, de ultimă generaţie, fără care eforturile noastre ar fi în van”, adaugă un angajat al proaspăt înfiinţatului serviciu.
Sursa: timesnewroman.ro


(n.r.: Oare de ce SPURD și nu SPURCAȚI??? Că e mai sexy...!!!)