Pagini

duminică, 13 septembrie 2015

Statul Islamic plănuieşte să ucidă sute de milioane de oameni în cadrul unei
„PURIFICĂRI RELIGIOASE“


Jurgen Todenhofer, primul jurnalist occidental ce a ajuns în teritoriul Statului Islamic şi care nu a fost ucis de militanţi, a vorbit cu postul de televiziune Al Jazeera despre timpul petrecut cu membrii grupării teroriste. Potrivit celor aflate de el, Statul Islamic plănuieşte o purificare religioasă, ceea ce înseamnă moartea a sute de milioane de „necredincioşi“.

Todenhofer a trăit cot la cot cu luptătorii jihadişti ai Statului Islamic (SI), în oraşul irakian Mosul, unde aceştia şi-au stabilit baza. El a fost însoţit de fiul lui, care i-a servit şi de cameraman, notează „Breitbart“.

„I-am întrebat mereu despre mila propovăduită de Islam, însă n-am văzut nimic de acest fel în comportamentul lor“, explică Todenhofer.

Ceea ce n-am înţeles este entuziasmul cu care plănuiau purificarea religioasă, planul de a ucide necredincioşii… Vor ucide şi musulmanii democraţi pentru că ei cred că musulmanii ce nu aparţin de SI pun legile omului înaintea poruncilor lui Dumnezeu adaugă jurnalistul german. Todenhofer a elaborat şocul ce l-a cuprins atunci când şi-a dat seama cât de „porniţi să ucidă“ sunt jihadiştii. El spune că SI este gata să comită genocid. „Vorbeau de uciderea a sute de milioane de oameni. Erau chiar entuziasmaţi, şi asta chiar nu pot să înţeleg“, spunea Todenhofer.

Odată aflat în teritoriul SI, Todenhöfer a spus că ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost faptul că SI este mult mai puternic decât credem. Acum are un teritoriu mai mare decât Marea Britanie şi este susţinut cu un entuziasm extatic pe care nu l-am întâlnit niciodată într-o zonă de război.

Jurnalistul spune că SI nu poate fi învins de intervenţia occidentală sau de raidurile aeriene, în ciuda a ceea ce susţine SUA, cum că ele s-ar fi dovedit eficiente. Cu fiecare bombă care cade şi omoară un civil, numărul teroriştilor creşte, este de părere Todenhöfer. El a declarat pentru Al Jazeera că gruparea teroristă va putea fi oprită doar dacă irakienii sunniţi s-ar ridica şi ar lupta împotriva SI.



Sursa: adevarul.ro