Pagini

luni, 14 septembrie 2015

Liderul musulman Omar Bakri: “România este pământ islamic ce trebuie eliberat!”



Șeicul Omar Bakri a declarat că România a fost nominalizată drept ţintă pentru atacurile teroriste. România este pământ islamic ce trebuie eliberat, a spus şeicul.

“Odată ce Islamul a intrat pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a precizat Omar Bakri într-un interviu pentru www.24chasa.bg.

(n.r. Deci atenței la exprimare: ODATĂ CE ISLAMUL A INTRAT PE UN TĂRÂM, ACESTA DEVINE ISLAMIC ȘI MUSULMANII SUNT OBLIGAȚI SĂ-L ELIBEREZE ÎNTR-O ZI.)

„Din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi ea o ţintă legitimă.”

„Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”
, a adăugat şeicul.

Astfel de declaraţii nu vor afecta însă în niciun fel angajamentele militare ale României, spune ministrul Titus Corlăţean.

Omar Bakri este unul dintre cei mai importanţi militanţi islamici din lume. Bakri a avut un rol important în dezvoltarea mişcării Hizb ut-Tahrir în Marea Britanie. În urma atentatelor din Londra din 2004, el a părăsit Regatul Unit şi s-a stabilit în Liban.