Pagini

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Elevii învăţă la religie să ducă plocoane preoţilor, ca să fie pe placul lui dumnezeu!

Peste câteva zile, clopoţelul va suna din nou, iar elevii sunt aşteptaţi pe băncile şcolii pentru a învăţa lucruri noi: cum să ducă ofrande la Biserică, pentru a învăţa mai bine, pentru a fi sănătoşi şi talentaţi şi... pentru a fi pe placul Celui de Sus!


Conţinutul manualelor de religie a declanşat, în ultimii ani, scandaluri incredibile, mai ales textele în care micuţii erau avertizaţi că ar putea muri sau ar putea fi victimele unor accidente rutiere grave dacă nu se roagă la biserică pentru iertarea păcatelor. Textele acelea au dispărut, fiind înlocuite cu unele mult mai... educative.


De exemplu, în manualul de clasa a II-a de "Religie - Cultul ortdox", elevii sunt anunţaţi că darul este o "dovadă a iubirii noastre faţă de Dumnezeu". Copiii sunt anunţaţi că, "din iubire, Dumnezeu ne oferă cele mai valoroase daruri: viaţa, sănătatea, talentele, puterea de a învăţa, iertarea greşeilor". Însă, se pare, nu gratis!


"Noi, creştinii, Îi mulţumim pentru toate acestea prin rugăciuni, dar şi prin ofrande aduce la Sfântul Altar: prescuri şi vin, lumânări, tămâie pentru cădelniţă sau ule pentru candelele din biserică. (...) Creştinii îi oferă lui Dumnezeu şi prinoase din roadele muncii lor: fructe, legume, diferite alimente. Acestea sunt binecuvântate de preot şi împărţite celor ce se află în biserică, după slujbă", se menţionează în manualul de religie de clasa a II-a.

sursa: spynews.ro