Pagini

luni, 27 iulie 2015

Credinţa în Dumnezeu va fi clasificată ca boală psihică! Și nu o spun eu...!


Asociaţia Americană de Psihologie va clasifica drept boală psihică "o credinţă puternică şi pasională, până la punctul în care alterează capacitatea individului de a lua decizii cu conştiinciozitate în chestiuni de bun-simţ".

Decizia controversată vine după un studiu de 5 ani, în care asociaţia arată că persoanele religioase adeseori suferă de anxietate, tulburări emoţionale, paranoia şi halucinaţii.

Studiul afirmă că aceia care îl percep pe Dumnezeu ca fiind punitiv au o stare de sănătate mai precară, iar cei de la polul opus nu suferă de atâtea probleme de sănătate.

"În fiecare an mii de oameni mor pentru că refuză să fie trataţi, din motive religioase. Chiar când li se spune că vor muri fără acel tratament ei resping ideea şi cred că Dumnezeul lor îi va salva. Acele vieţi pot fi salvate dacă oamenii respectiv ar fi declaraţi inapţi să decidă pentru ei" a explicat Lillian Andrews, profesor de psihologie. "Martorii lui Iehova, de exemplu, ei nu acceptă transfuzii sangvine, chiar dacă asta le-ar salva vieţile. Ar prefera să moară decât să primească sângele altcuiva. Mulţi cred că ei înşişi au puteri vindecătoare, că pot vorbi cu Dumnezeu sau că văd spirite. Toate astea sunt semne ale unor boli psihice şi a lipsei contactului cu realitatea" a mai spus Andrews.

Asociaţia Americană de Pshilogie va publica mai multe informaţii despre studiu la începutul lunii august.

sursa: antena3.ro