Pagini

vineri, 3 iulie 2015

Asta ne mai lipsea...! Iată principalele preocupări ale unui Guvern de țară laică!



Turcia va construi o moschee la București, care va fi gata în termen de trei ani și va fi cel mai mare lăcaș de cult musulman din Europa. Conform înțelegerii semnate de guvernul Ponta cu omologii de la Ankara, Turcia va aloca un spațiu la Istanbul, unde România va ridica o biserică. (n.r. Spre fericirea BORâților!)

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la București în luna aprilie. Cele două țări ar fi ajuns la un acord pentru a grăbi planurile de ridicare a moscheii, potrivit Daily Sabah, citat de Agerpres.

Reacțiile cititorilor primei informații legate de contrucția aceste moschei la București, unde mai funcționează alte câteva lăcașuri musulmane de cult, nu au fost dintre cele mai favorabile. Cei mai mulți musulmani din România sunt turci și tătari, ei sunt cetățeni români, și trăiesc în Dobrogea. La acești musulmani se adaugă cei veniți din lumea arabă și stabiliți în țara noastră. În Transilvania, anii trecuți, s-au înregistrat și trecerea unor creștini la religia musulmană, unul dintre ei fiind inginer. Femeile care se mărită cu bărbați de religie musulmană aderă la această religie și pot fi văzute în orașe cu portul specific lumii care împărtășește această credință.