Pagini

vineri, 6 ianuarie 2017

Un popă ingenios (???) foloseşte o dronă ca să-i demaşte pe credincioşii care pretind că nu sunt acasăCredeai că sunt nişte retrograzi (n.n.: DA!), dar iată cât de repede adoptă binefacerile tehnologiei! Părintele Onufrie Rîuleţ, parohoț în sectorul 3 al Capitalei, a descoperit o metodă ingenioasă pentru eficientizarea sfinţirilor de bobotează. Pe scurt, popa Onufrie foloseşte o dronă pentru a-i spiona pe locatarii blocurilor din parohie, ca să ştie exact cine e acasă şi să insiste la uşile potrivite.

“Obiceiul românesc e să taci mâlc când sună popa la uşă şi să te prefaci că nu eşti acasă, dar ce te faci când te-a văzut drona popii pe geam? Te bagi în dulap? Aia e, deschizi uşa, părintele dă cu busuiocul, tu decartezi douăj’ de lei...”, a comentat unul dintre primii enoriaşi fotografiaţi din aer de reprezentantul BORâturii.

Deoarece mulţi bucureşteni au început să-şi monteze draperii şi jaluzele, următoarea investiţie a parohoției lui Onufrie Rîuleţ va fi un scanner cu raze X, care îi poate detecta pe locatari chiar şi prin 50 cm de beton armat. “O cutie pentru donaţii în acest sens a fost instalată în uşa bisericii, iar enoriaşii par foarte dornici să contribuie”, a asigurat părintele.sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro