Pagini

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Să lăsăm deocamdată gluma, că e nasoală treaba!
Domnule Președinte Iohanis... pentru ce crezi că te-au votat românii?
Pentru a duce statul Român în Evul Mediu așa cum vrea BOR?

MIZERIA UMANĂ A BORâților NU ARE LIMITE!

Patriarhul Daniel i-a cerut lui Iohannis să nu scrie în Constituţie că România e stat laic şi să fie obligatorie religia în şcoli.


Şeful Bisericii i-a spus Preşedintelui Iohannis în cadrul întâlnirii între patru ochi pe care au avut-o astăzi la Palatul Patriarhiei că Biserica doreşte că la revizuirea Contituţiei să nu fie inclus în textul legii fundamentale că România este stat laic. Patriarhul i-a spus lui Iohannis că preşedintele Comisiei constituţionale, Crin Antonescu, a susţinut introducerea statului laic în lege şi că BOR s-a opus. La vremea respectivă, în 29 mai 2013, Crin Antonescu a votat în favoarea amendamentului privind introducerea statului laic în definiţia statului român, dar amendamentul a fost respins cu voturile PSD, care a susţinut toate solicitările Bisericii.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Daniel i-a înmânat lui Klaus Iohannis două volume despre obligativitatea studierii religiei în şcolile din Germania. “În toate landurile”, a precizat Patriarhul. BOR este foarte deranjată de decizia CCR care a spus că nu elevii care nu doresc să facă religie în şcoală trebuie să facă cereri speciale, ci cei care doresc să studieze religia. Patriarhul a făcut lobby pe la toate instituţiile statului că decizia CCR să fie schimbată şi a cerut şi sprijinul lui Klaus Iohannis în acest sens.