Pagini

luni, 19 ianuarie 2015

Întrebare pentru Papa Francisc: „De ce permite Dumnezeu să fie folosiţi copiii pentru prostituţie?“

În timpul vizitei sale la Manila, capitala Filipinelor, Papa Francisc a fost impresionat profund de o fetiţă care l-a întrebat cu lacrimi în ochi „De ce permite Dumnezeu să fie folosiţi copiii pentru prostituţie?“. Glyzelle Palomar, o fată abandonată de părinţi, în vârstă de 12 ani, l-a întrebat plângând pe Suveranul Pontif care a efectuat, în weekend, o vizită în Filipine: „Mulţi copii sunt implicaţi în traficul de droguri şi în prostituţie. De ce Dumnezeu permite aceste lucruri să se întâmple cu noi? Copiii nu sunt vinovaţi cu nimic“.
Impresionat, Papa Francisc, care este cunoscut ca un apărător al săracilor şi oprimaţilor, a îmbrăţişat-o pe micuţă pentru a consola. Ba mai mult, scrie „The Independent“, a renunţat la discursul său pregătit, în limba engleză, şi i-a răspuns copilului în limba sa maternă, spaniolă: „Ea este singura care a adresat o întrebare la care nu am răspuns şi nu a reuşit să o exprime în cuvinte, ci în lacrimi“.
Fetiţa, abandonată de părinţi, a fost adoptată de comunitatea unei biserici.
Participare record la o adunare condusă de un Papă Milioane de persoane au înfruntat, duminică, ploaia din capitala Fililpinelor, Manila, pentru a asista la o slujbă în aer liber oficiată de Papa Francisc în ultima zi a turneului său în Asia.
Potrivit France Presse, oficialii filipinezi au apreciat că au fost prezenţi la slujbă aproape 6 milioane de oameni, o participare record la o adunare condusă de un Papă, dacă numărul se confirmă. Suveranul Pontif a apărut în faţa mulţimii purtând o pelerină de ploaie.
El a criticat corupţia, sărăcia şi ameninţările la adresa mediului înconjurător, dar şi a familiei.
Înaintea slujbei în aer liber, vorbind în faţa a 30 de mii de tineri catolici, Papa Francisc a făcut apel la compasiune în faţa suferinţelor îndurate de copiii străzilor, victime în multe cazuri ale prostituţiei şi drogurilor. Papa Francisc a fost nevoit să-şi scurteze sâmbătă, din cauza furtunii, pelerinajul pe o insulă din centrul Filipinelor devastată în 2013 de un taifun ucigaş, ce a lăsat în urmă mii de morţi sau dispăruţi, relatează France Presse.

Păi cum dracului să poată răspundă la o astfel de întrebare... boss-ul cel mai mare a pedofililor și curvarilor cu crucea-n mână, ce n-au frică de nici o lege de nici o instituție a legii? Auzi la el... NU ȘTIE RĂSPUNSUL! Dar pun pariu că știe că NU EXISTĂ nici un fel de zeu..., doar că se folosește de prostia omenească pentru traiul lor în puf...! Restul... nu-i interesează!
Problema se pune altfel: De ce acești oamneni cred în ceva ce PERMITE aceste fărădelegi? Dacă ar înceta să mai creadă în acel ”ceva” ce permite mizeriile de genul acela... cum ar mai arăta religia astăzi?