Pagini

vineri, 29 aprilie 2016

Distracții ortodoxe! La miezul nopții, tinerii înconjoară clubul de trei ori pe genunchi și coate



A venit weekendul: mii de tineri din oraşele şi satele României se pregătesc pentru ritualul de Paşti! Potrivit tradiţiei, la miezul nopţii, cei mai cuvioşi dintre petrecăreţi vor da ocol clubului de trei ori, mergând de-a buşilea, sub îndrumarea înţeleaptă a unui staroste ales dintre cei mai alcoolizaţi.

Deşi obiceiul e cunoscut şi îndrăgit de majoritatea românilor, unii spun că acesta e înapoiat şi barbar. “Dacă te-ai făcut rangă, bei nişte apă rece, te întinzi pe o canapea să-ţi revii sau iei un taxi şi mergi acasă, nu te apuci să mergi târâş, prin praf, în jurul clubului, că mai rău ameţeşti!”, spune Deceneu Petrescu, client fidel în Bamboo. “Ultima dată când am făcut asta, mi-am pierdut telefonul şi cheile!”

În ciuda vocilor care se opun, tradiţia mersului pe genunchi în jurul cârciumii nu pare să piardă teren - o dovadă clară în acest sens o constituie şanţurile adânci formate în jurul celor mai apreciate localuri din Bucureşti, prin care sute de petrecăreţi pătrunşi de fiori religioşi se preumblă, nu doar de Paşti, încercând să intre în contact cu divinitatea.



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro