Pagini

miercuri, 29 octombrie 2014

Patriarhul Daniel a intrat la guvernare.


Teoretic, România este stat laic. Teoretic, pentru că practic, avalanșa de moaște pupate și frecate pe tot teritoriul țărișoarei, este vizibila de pe Marte, fără telescop.
Și teoretic, pentru că în instituțiile statului apar niște chestii dubioase legate de o dubioasă relație cu Înalt Prea Bogatul Daniel (cunoscut ca și Nea Trafalet) și cu Biserica pe care o manageriază.

De exemplu, vineri, 24 octombrie, în Monitorul Oficial nr. 774 a apărut un Ordin de Ministru semnat în 2 octombrie de domnul Gabriel Oprea, pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției informare și relații publice a Ministerului de Interne.
În organigrama acestei Direcții de Comunicare apare o… Secție de asistență religioasă. Care cu ce credeți că se va ocupa? Cu mizerii de BORătură:
“- efectuează CONTROALE TEMATICE privind modul de aplicare a prevederilor instrucțiunilor specifice pe linia educației moral religioase în cadru Ministerului de Interne, urmărind organizarea și desfășurarea acestor activități”.
“- întocmește informări anuale privind activitatea desfășurată în domeniul educației moral religioase creștin ortodoxe care SUNT ADUSE LA CUNOȘTINȚA SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE”.
Say What?
Adică în Ministerul de Interne se înființează o secție religioasă care le va da celor angajați în MAI teste de religie ortodoxă și va face raportări către Patriarhul Daniel în legatură cu “implementarea” ortodoxiei în randul angajaților MAI?
WTF??!!

P.S. Luni după amiază, pioșii miniștri Gabriel Oprea și Robert Cazanciuc, au avut o întâlnire la Hotelul Mariott cu un sobor de-al lui Daniel zis Nea Trafalet. Da, acel Daniel Manageru’ BORăturilor. Ce treaba o fi având Cazanciuc cu popii? N-or fi bune bibliile pe care jura păcătoșii în instanțe și are Daniel un lot numai bun de cumpărat la licitație publică? Sau or fi pregătind modificarea Codului Penal astfel încât să fie introduse și focurile Iadului printre pedepsele pentru coruptie?