Pagini

marți, 8 noiembrie 2016

Răspunsurile mele la articolul ”10 semne că eşti ateu degeaba”Articolul l-am preluat de pe un blog (avarvarei.ro) și vreau să dau răspuns la acele ”10 semne” pe care autorul le consideră ca fiind ”semne că ești ateu degeaba”!!! Pentru că... sunt chiar foarte ușoare! Sîc! 
Și acum articolul...:

Nu mai crezi în Moş Crăciun şi în Isus Cristos? Bravo! Ai făcut un mare pas înainte spre maturizare. Dar asta nu te face superior tuturor celorlalţi oameni. S-ar putea să ai şi tu nişte convingeri iraţionale. Iată câteva indicii:

1. Crezi că toţi credincioşii sunt proşti.
Ai impresia că toţi cei care cred în religie sunt nişte oi retardate. Scrii “cre(ş)tin” în loc de “creştin”. Visezi să arzi biserici şi să interzici religia. Nu scapi nicio ocazie de a te lăuda cu cât de deştept eşti tu şi cât de ilogici şi fraieri sunt cei care au convingeri mistice. Nu contează că ai şi tu părinţi, rude sau prieteni religioşi. Sunt nişte idioţi şi ăia. Nu are importanţă că au existat mari personalităţi în istorie care au facut mult bine umanităţii şi care erau credincioase. Au fost şi aceia nişte imbecili. Nu se compară cu tine, tu eşti tare pe Facebook.

Răspunsul meu: 
CORECT!!!
Doar că părinții și rudele mele NU SUNT RELIGIOȘI...! Prietenii NU sunt ”bisericoși” cu toate că vorbesc cu ”doamne ajută” sau ”doamne ferește”... pentru că așa s-a împământenit treaba asta în limbajul românesc!

2. Eşti comunist.
Valabil şi dacă eşti socialist / marxist / ecologist radical / feministă etc. Ai renunţat la Dumnezeu şi biserică, dar crezi în statul omnipotent, în sfinţii părinţi Marx şi Engels, în raiul pe pământ promis doar credincioşilor proletari adevăraţi, în ritualurile partidului. Ai înlocuit o secta cu alta, un set de credinţe iraţionale cu altul. Faci mişto de Biblie, dar nu-ţi dai seama că nici cărţile extremei stângi nu au vreo bază ştiinţifică. Te revoltă cruciadele, dar uiţi că liderii comunişti au ucis în secolul trecut sute de milioane de oameni, mai mult decât toate bisericile din istorie la un loc.

Răspunsul meu: 
INCORECT!!!
Nu e obligatoriu să fi comunist ca să fi ateu! Vezi situația Suediei, Norvegiei, Danemarcei... state pur capitaliste dar în care ateismul atinge valori maximale de peste 80%!

3. Ţi-a plăcut documentarul Zeitgeist.
Ai impresia că toate criticile aduse creştinismului la începutul primului film sunt corecte, pentru că nu ai cultură generală şi nu ai verificat nimic din ce s-a spus acolo. Crezi că 9/11 a fost organizat de guvernul american. Consideri că toate companiile private complotează împotriva ta. Eşti convins că poate exista economie fără bani, că oamenii sunt îngeri care lucrează în folosul comunităţii şi nu le pasă de propriile interese. Ţi se pare că e ok ca un computer să decidă absolut tot ce vei face tu în viaţă, de la casa în care locuieşti pană la numărul de hârtii igienice cu care te ştergi la fund şi susţii că asta e diferit de planificarea bolşevică. Eşti adeptul “Venus Project”. De fapt, eşti marxist dar nu-ţi dai seama. Citeşte punctul anterior.

Răspunsul meu: 
Habar n-am de acest documentar!!! Ca atare nu pot zice că m-a influențat de ceva ce n-am văzut!

4. Eşti hipster.
Te duci la proteste fără să ştii foarte clar despre ce sunt. Vrei să salvezi planeta. Crezi că absolut orice cheltuială e justificată pentru a proteja nişte copaci. Consideri că animalele sunt mai importante decât oamenii, dar numai dacă sunt drăguţe. Crezi că era mai bine acum 100 sau 1000 de ani, că omenirea merge spre catastrofă. Vrei să renunţi la orice e artificial, la chimicale, la tehnologie, să te retragi în păduri şi să trăieşti o viaţă simplă. Nu înţelegi cum funcţionează economia, dar vrei să primeşti bani de la stat doar pentru că exişti. Ai smartphone şi laptop, făcute de nişte mari corporaţii, cumpărate din banii părinţilor.

Răspunsul meu: 
INCORECT!!! Nu mă preocupă astfel de ”manifestări”! Chiar consider că animalele fără stăpân... acest subiect atât de înfocat la noi... ar trebui eutanasiate! Exact ca în țările foarte foarte civilizate, dezvoltate și capitaliste din Europa sau de oriunde vrei tu!
Laptopul, smartphonurile, televizoarele, mașinile, casele, terenurile și alte bunuri ce sunt ale mele și ale familiei mele sunt achiziționate din banii mei, nu din alte surse! Aici ai dat-o în bară rău de tot!

5. Urăşti diferite grupuri sociale.
Crezi că ţiganii trebuie omorâţi sau măcar castraţi. Ai impresia că bozgorii vor să ne ia Ardealul. Crezi că toţi arabii sunt islamişti, toţi islamiştii sunt arabi şi trebuie toţi exterminaţi. Eşti convins că România este condusă de politicieni plătiţi de grupuri oculte anti-naţionale. Eşti naţionalist şi pui botul la marile realizări ale neamului din manualul de istorie. Ţi se pare ok să ieşi şi să te baţi cu galeria de fotbal adversă. Susţii că toate femeile sunt nişte curve proaste care trebuie puse la punct. Crezi că cei din oraşul, zona sau ţara ta sunt mult mai buni decât cei din alte locuri. Susţii libertatea de exprimare şi eşti anti-cenzură doar pentru că vrei să-ţi exprimi ura faţă de diverşi oameni, să poţi înjura liniştit.

Răspunsul meu: 
Dacă așa crezi tu, e grav ... pentru tine!!6. Eşti corect politic.
Eşti un sensbil şi mereu te simţi ofensat. Nu laşi oamenii să se exprime pentru că-ţi rănesc ţie convingerile. Vrei ca cineva să intervină şi să-i amendeze pe cei ce spun lucruri care nu-ţi plac ţie. Vrei să elimini orice polemică, să ne conformăm toţi propriei tale moralităţi. Crezi că există un singur adevăr care trebuie impus tuturor. Ai impresia ca omenirea poate progresa fără dialog, prin stabilirea fortaţă unor reguli ce par acum corecte; nu sesizezi ironia că în trecut se întâmpla tocmai asta, cu reguli opuse. Eşti un snob încrezut care se consideră mai bun decât ceilalţi, pentru că susţine declarativ toate minorităţile, deşi nu face nimic concret pentru a le ajuta.

Răspunsul meu: 
INCORECT!!! Și n-are rost să-ți exemplific... pentru că la o așa gândire, n-ai cum să înțelegi alte idei!

7. Crezi în pseudoştiinţe.
Nu vezi nicio problema că nu crezi in divinitate, dar crezi în energii, aure, chakre, astrologie şi horoscoape. Ţi se pare că homeopatia şi medicina cuantică sunt alternative reale la tratamentele dovedite ştiinţific. Crezi că vechile civilizaţii au fost vizitate de extratereştri şi că dacii aveau o super-civilizaţie care a influenţat tot restul Europei. Consideri plauzibil ca unii oameni să poată influenţa obiectele fizice cu puterea minţii. Eşti convins că exista tehnologii secrete, ascunse publicului, unele făcut de români geniali care nu au fost niciodată apreciaţi la adevărata lor valoare. Crezi ca toate E-urile sunt dăunătoare, ca de la telefonul mobil vei face cancer, ca apa are memorie.

Răspunsul meu: 
INCORECT, cu toate că sunt adeptul ideilor că existențe extratereștrilor este reală! De aici și idea că oamenilor preistorici au crezut în există unui dumnezeu care le face pe toate, pentru că a avut de-a face cu o civilizație ce posedă încă o tehnologie la care noi nu putem încă să visăm! Și asta a dus la idea că în ceruri trăiesc sfinți și dumnezei ce pot face orice! Cum putea incultul ăla de acum zeci de mii de ani să aibe ideile și cunoștiințele oamenilor din ziua de astăzi? Când el habar n-avea nici să scrie sau să citească... nu de existența internetului, a Google-ului și a Facebookului...!


8. Eşti “spiritual”.
Chiar dacă nu crezi în religia organizată, consideri că există diverse filosofii new age care sunt bune. Citeşti multe cărţi de dezvoltare personală şi crezi tot ce scrie în ele, deşi până acum nu te-au ajutat foarte mult. Susţii că budismul nu este de fapt o religie şi că susţine un stil de viaţă fain, ba chiar că reîncarnarea şi meridianele energetice ar avea ceva bază ştiinţifică. Îţi place cuvântul “cuantic” şi-l foloseşti excesiv. Citeşti cărţi care încearcă să împace ştiinţa cu misticismul, bazate pe speculaţii nedovedite, scrise de personaje dubioase. Te crezi mai şmecher decât toţi ateii şi credincioşii, eşti un iluminat care a găsit Calea, la care nu toţi muritorii de rând au acces.

Răspunsul meu: 
INCORECT!!! Și atât...!

9. Crezi în teoria conspiraţiei.
Big Brother ne urmăreşte. Nimic nu este ceea ce pare a fi. Citeşti tabloide, te uiţi la OTV, ţi-a plăcut Oreste, crezi că pe efemeride.ro sunt lucruri interesante. Ştii sigur că lumea este condusă din umbră de forţe oculte care urmăresc şi planifică fiecare acţiune. Eşti convins că şi tu eşti supravegheat, deoarece eşti printre puţinii care ştiu Adevărul. OZN-urile, masonii, evreii, grupul Bildeberg, familia Rothschild, corporaţiile şi guvernele sunt parte a unui vast complot, vechi de secole. Faptul ca eşti un ratat nu e vina ta, de fapt nu te-au lăsat ei să faci tot ce îţi doreai, dacă nu existau conspiraţiile ai fi fost un om de succes, dar ei te opresează pentru ca deja ştii prea multe!

Răspunsul meu: 
INCORECT, cu excepția existenței vieții extraterestre!!! Restul sunt baliverne!

10. Nu ai renunţat la ritualuri religioase.
Eşti ateu doar declarativ, doar pe net. La recensământ te-ai declarat ortodox, ca să nu se supere familia sau pentru că aşa ai fost botezat. Ţi se pare normal să-ţi ţii ziua onomastică. Te căsătoreşti în biserică şi îţi botezi copilul, “pentru rude”. Te duci să iei lumină de Paşti, să nu se supere bunica, că-i bătrână. Îţi faci cruce ca să nu-ţi faci mama de ruşine în oraş. Dai bani la popă ca să nu te vorbească de rău vecinii. Nu te deranjează să primească biserica bani de la stat, pentru că oricum se fură la noi. Îţi laşi copilul să facă religie la şcoala, ca “să vadă şi el cum e aia”. Ţi-e frică să discuţi în casă pe tema asta, că poate nu mai face sex nevasta cu tine. Ţii post, că e sănătos. Eşti mai catolic decât Papa.

Răspunsul meu: 
INCORECT!!! La Referendum m-am declarat ATEU. Dar cred că idiotul care mi-a sunat la ușă pentru completarea fișei, a șters (era scris cu creionul) cuvântul ATEU și a scris altceva... la ”dorința expresă” a bisericii care a influențat acest Referendum. Că altfel nu înțeleg cum de s-au declarat 98% credincioși ortodocși... iar în vara asta erau mai puțin de 60%...!
Nu mă duc de paște după ”lumină”, nu-mi fac cruce, nu țin post... iar copilul, fără să-l influențez cu ceva, a RENUNȚAT la căcatul ăla de oră de religie din proprie inițiativă!

Pe bune!

ÎN CONCLUZIE... EȘTI VARZĂ MĂI BĂIETE...! UN CRE(Ș)TIN FĂCUT VARZĂ...!