Pagini

marți, 12 ianuarie 2016

Incredibil... iar au popii jegoși ”antemergător” cu girofar la un car cu boi...!



Imaginile anului vin de la Constanța, unde un preot aflat într-o căruță sfintește cu agheasmă mașinile aflate în trafic. Pentru ca tabloul să fie complet, căruța are antemergator cu girofar (pus la dispoziție de Poliție), potrivit hotnews.ro.

„In seara de Bobotează, am observat în trafic un car tras de boi, escortat de o mașina a Poliției Locale Constanța, cu girofarul pornit. Nimic neobișnuit până acum. În momentul când am depășit atelajul, am observat că preotul jegos care se afla în car arunca spre mașină cu ceva. Mi-am dat seama imediat că nu avea intenții rele, dimpotrivă: aruncase cu aghiazmă mare, pe care o lua direct din butoi„, povestește autorul materialului publicat pe site-ul Constanța100%.ro.

Contactat pentru un punct de vedere oficial, purtătorul de cuvânt al Arhiescrocheriei Tomisului, preotul jegos Eugen Tănăsescu, a declarat că „Din filmare se întelege că unii șoferi și-au dorit și binecuvântarea mașinii cu agheasmă, motiv pentru care au încetinit în dreptul preotului și i-au solicitat aceasta (n.r.: nu că... n-aveau posibilitatea să depășească căruța, care practic îngreuna circulația în mod normal! Nu!). Această practică nu este ceva nou, întrucât stropirea cu agheasmă mare este des întâlnită în gospodăria cre(ș)tinului, fiind o prelungire a procesiunii de la Bobotează. Astfel se stropesc casele, grădinile, fântânile, staulele animalelor, existând inclusiv obiceiul botezului cailor și al mijloacelor de transport.”


sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro