Pagini

duminică, 10 decembrie 2017

Patriarhoțul s-a întors din Rusia cu mâna goală.
Deşi i s-a oferit tezaurul, a zis că el nu cară mărunţişuri...!



Vizită lipsită de surprize a patriarhoțului Trafalet în Rusia. Acesta s-a întâlnit cu omologul său și a avut parte de o serie de discuții bilaterale pe tema cooperării între cele două bizderici, atât pe linie religioasă cât și pe problemele laice. La plecare, impresionați de statura și eleganța invitatului, rușii au dorit să-i dea tezaurul României înapoi, lucru refuzat de patriarhoț pe motiv că „nu cară mărunțișuri”.

„Când i-am zis prima dată de tezaur a tresărit un pic, ne-a întrebat cât de mare e și unde. Apoi când l-a văzut a început să se mai dezumfle, ba chiar s-a enervat pe un episcopul spunându-i că este ultimul om care ar trebui să umble cu metal la el având în vedere riscul ridicat de fulger. A luat vreo două piese mai mișto din el și restul a zis să-l păstrăm, putem să ni-l băgăm în cur”, a declarat mitropulitul rus care a luat parte la discuții.

Patriarhoțul Trafalet spune că ar fi luat tezaurul, că era loc în portbagajul limuzinei sale, dar drumurile din Rusia și România nu sunt așa de bune și ar fi auzit tot timpul zdrăngănitul aurului în portbagaj. „Lasă-i să mai strângă la el și când adună ceva, cât să fie un transport consistent, promit că mă mai gândesc”, a spus Trafalet.



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro