Pagini

luni, 1 mai 2017

Minivacanța de 1 Mai începe oficial abia azi, odată cu sosirea muștarului sfânt...Oficial, abia acum intrăm în weekendul prelungit! În sunet de fanfară, avionul oficial al Patriarhoției a adus astăzi muştarul sfânt de la Ierusalim, cu care mii de credincioşi îşi vor unge mititeii la miezul nopţii, în momentul culminant al slujbei de 1 Mai din pădurea Cernica.

"Muştarul sfânt e produs în Tecuchalaim, o suburbie a Ierusalimului cu multă verdeaţă şi măslini, unde legenda spune că ucenicii au făcut un grătar cu doar câteva zile înainte de Cina cea de taină", spune Onufrie Rîuleţ, stareţ al Mănăstirii Cocoşatu din Deduleşti.

"În ajunul minivacanţei de 1 Mai, acolo are loc minunea - borcanul cu muştar ortodox se desface de la sine, îşi deşurubează singur capacul fără intervenţie umană. Savanţii n-au găsit o explicaţie pentru asta, dar nu e ca şi cum i-ar deranja, că şi ei sunt oameni, şi ei mănâncă mici", a adăugat călugărul, tocând cu hărnicie carnea pentru slujbă.sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro