Pagini

duminică, 9 aprilie 2017

Pe lângă clopotul uriaş, Patriarhoțul a comandat şi 174 de tone de moaşte (oase de mort) de la muntele AthosProiectele nebuneşti ale Bisericii nu se mai termină! După clopotul de 25 de tone fabricat în Austria, Patriarhoțul Trafalet a dezvăluit astăzi că va importa şi moaştele pentru Catedrala Muirii Neamului. O cantitate nu tocmai modestă - mai bine de 174 de tone de oase de mâini, picioare şi capete de sfinţi - va sosi curând de la Athos prin Portul Constanţa.

“Deşi în România avem producători excelenţi de moaşte artizanale, am ales Grecia pentru că doar călugării de acolo pot furniza asemenea cantităţi, la un preţ decent şi într-un timp rezonabil. Un lot de 200 de nasuri ale Sf. Parascurva, de exemplu, costă 7000 de euro la Athos şi mai bine de 15000 dacă le produci la Voroneţ”, spune pr. Onufrie Râuleţ, şeful diviziei de comerţ exterior al Patriarhoției.

Prima barjă de moaşte va fi descărcată mâine, urmând să ajungă cel târziu marţi la Mitropolie, unde preţioasele relicve vor fi repartizate pe racle în vederea instalării în Catedrală. Autorităţile portuare din Constanţa spun că au luat măsuri sporite de securitate pentru a preveni accesul persoanelor necunoscute care ar încerca să pupe moaştele înainte de inaugurarea lăcaşului din Capitală.sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro