Pagini

duminică, 1 mai 2016

La miezul nopții, preoților li s-au umplut buzunarele cu bani



Toată lumea știe despre lumina sfântă de la Ierusalim, care se aprinde singură în noaptea de Înviere, însă prea puțini au auzit de miracolul care se întâmplă an de an la Patriarhia Română. Fix la miezul nopții de Înviere, preoților care se află în incinta bisericii din Dealul Mitropoliei li se umplu buzunarele cu bani.

Totul se întâmplă după niște canoane bine stabilite, nimic nefiind lăsat la voia întâmplării. Astfel, în funcție de rangul pe care preotul îl are în organigrama BOR, în buzunarul lui ajung lei, euro sau dolari. Desigur, cele mai blagoslovite buzunare sunt cele ale Patriarhului Daniel, pentru că el primește nu bani, ci direct lingouri masive din aur.

”Un miracol chiar mai mare și mai sfânt decât cel de la Ierusalim. Lumina sfântă e, până la urmă, o simplă lumină, în timp ce banul sfânt e ban”, spune Patriarhoțul Trafalet. ”Tocmai de acceea trebuie să stăruim și să terminăm Catedrala M(ânt)uirii Neamului cât mai degrabă, pentru că acolo încap mai mulți preoți. Iar mai mulți preoți înseamnă mai mulți bani pentru sfânta noastră biserică ortodoxă. Doamne-ajută!”



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro