Pagini

marți, 17 mai 2016

Afaceri ILEGALE în campanie: Vânzătorii de icoane electorale garantează succesul


Legea alegerilor locale intezice total candidaţilor oferirea unor cadouri în campania electorală. Această realitate nu-i împiedică pe unii... întreprinzători să facă oferte de nerefuzat. Este şi cazul unui pretins absolvent de teologice care oferă candidaţilor icoane electorale, prin intermediul unui magazin online. Icoanele sunt realizate într-o biserică din Cluj, cu binecuvântarea Patriarhoției, pretinde vânzătorul, iar la precedentele alegeri s-au dovedit cu adevărat eficiente.

Pentru a verifica dacă oferta de icoane este reală, într-un demers jurnalistic incognito, un jurnalist de la "Adevărul" a intrat în pielea unui candidat la primăria unui oraş de 40.000 de locuitori din Timiş şi a sunat la numărul de telefon din anunţul magazinului online. Dealerul de icoane s-a arătat extrem de încântat de o eventuală colaborare şi a confirmat că doi candidaţi din mediul urban care au cumpărat icoane de la el au câştigat alegerile. „Primul a fost primarul din Râmnicu Sărat, domnul Viorel Holban şi unul pentru alegerile de deputat din Borşa. Nu îmi aduc exact numele exact, dar ştiu că era patronul firmei Dracard (n.r. deputatul Nuţu Fonta, ales din partea PP DD, în prezent la UNPR). Domnul de la Borşa a luat 10.000 şi domnul de la Râmnicu Sărat pentru alegerile de primar a luat vreo 20.000”, a declarat comercianul de icoane.

Comerciantul dă şi sfaturi despre produra care trebuie folosită pentru ca alegătorii care primesc o icoană să şi-l voteze pe cel care le oferă obiectele. „Nu recomandăm să se lipească numele pe icoană pentru că oamenii sunt foarte reticenţi. Icoanele sunt ambalate într-o folie şi pe folia respectivă se poate pune. Folia se dă jos, dar e important să ştie de la cine a primit icoana. Noi aşa recomandăm. Au fost alţii care au lipit pe spatele icoanei numele partidului şi al candidatului şi nu a fost bine”, spune vânzătorul de icoane, care dă indicaţii şi cu privire la modul în care ar trebui distribuite icoanele: în faţa bisericilor. În schimb, icoanele cu Arsenic Moca nu sunt recomandate, pentru că acesta nu a fost declarat încă sfânt.

Potrivit noii legi electorale, în campania pentru alegerile locale nu mai pot fi folosite pixuri, căni, ceasuri, tricouri, jachete, geci, impermeabile, pelerine, veste, şepci, căciuli, fulare, sacoşe sau pungi şi alte materiale de poliester, umbrelele, găleţile şi alte materiale din aceeaşi categorie, brichetele, chibriturile, produsele alimentare, produsele alcoolice, ţigările şi alte astfel de produse. Sancţiunile pentru încălcarea legii pot ajunge la 50.000 de lei.

Pe mine mă interesează altceva: CÂND VOR FI ARESTAȚI TOȚI ESCROCII ĂȘTIA CARE SE FOLOSESC DE CEVA INEXISTENT PENTRU PROSTIREA POPULAȚIEI ȘI MAI ALES PENTRU CA UNII MAFIOȚI SĂ CÂȘTIGE PUTEREA ÎN ȚARA ASTA!
AM ZIS!



sursa cu ”adaptări”: stiripesurse.ro