Pagini

duminică, 24 septembrie 2017

Asta explică multe. Singurul loc în care te poţi plimba fără să dai de o biserică e mallul



Deși există numeroase voci care critică existența mall-urilor în oraș, există o explicație foarte simplă pentru succesul acestora. Majoritatea oamenilor din România preferă mall-ul pentru că e singurul loc unde nu dai de o biserică.

„Îmi face plăcere să mă plimb prin mall ore întregi, să nu văd măcar o urmă de biserică. În cartierul unde stau am o biserică la fiecare stâlp de electricitate. Stau popii ca băieții de cartier pe vremuri - la colțul blocului - și se tot iau de tine dacă nu ești în gașcă, dă niște bani, dă o țigară, mai dă niște bani. E mult mai relaxant la mall, nu se ia nimeni de tine și nici nu auzi muzică populară ca în bloc”, spune Decebal Popescu, un călător prin mall.

Reprezentanții mall-urilor spun că introducerea chiar și celei mai mici biserici într-un mall ar fi echivalentul introducerii unui prădător într-un acvariu de pești pașnici, în câteva zile vor dispărea toți. „Unde se construiește biserică nu mai crește nimic, vine sărăcia dup-aia. Nu e o coincindență că cea mai săracă țară din UE are și cele mai multe biserici”, a comentat Anton Popescu, vicepreședintele federației mall-urilor din România.



sursa cu ”adaptări”: timesnewroman.ro